Adventné trhy

Kam na adventné trhy v roku 2023?

Vôňa škorice, klinčeka, omrznuté prsty, sladké medovníčky, trdelník alebo podpecníky. Adventné trhy dokážu byť naozaj zmyselným zážitkom, ktorý si užijú všetky vekové kategórie. Vybrali sme pre vás výber päť najčarovnejších trhov vo vašom okolí, poďme si ich predstaviť.

1. Praha, Česká republika

Praha, zlaté mesto strednej Európy, počas adventu ožíva neopísateľnou atmosférou. Staromestské námestie sa mení na pohádkovú krajinu plnú tradičných stánkov, kde nájdete všetko od ručne vyrobených darčekov až po pochúťky akou je napríklad trdelník. Nenechajte si ujsť prechádzku pod rozsvietenou Korunní vŕbou, ktorá vám dodá ešte viac vianočnej nálady.

2. Bratislava, Slovensko

Návšteva Bratislavy v adventnom období je ako vstup do rozprávky. Staré mesto je premenené na vianočné centrum s pôsobivou výzdobou a nádhernými trhmi, ktoré ponúkajú nielen tradičné remeslá, ale aj regionálne špeciality. Určite ochutnajte lokálnu delikatesu – tradičný bratislavský rožok.

3. Budapešť, Maďarsko

Budapešť, perla Dunaja, počas adventu žiari v romantickom svetle tisícov vianočných sviečok. Hlavným ťahákom sú trhy na Váci ulici a v priestoroch Baziliky sv. Štefana, kde nájdete všetko od unikátnych darčekov až po maďarské špeciality. Nezabudnite ochutnať slávnu maďarskú pochúťku – langoše.

4. Viedeň, Rakúsko

Viedeň, hlavné mesto Rakúska, je v adventnom čase pravým vianočným rajom. Trhy pred Belvederom či na Schönbrunnskom námestí vás vtiahnu do rozprávkovej atmosféry. Môžete si tu kúpiť tradičné vianočné ozdoby, ručne vyrábané hračky a pochutiť si na výbornej rakúskej kuchyni.

5. Salzburg, Rakúsko

Salzburg, mesto Mozartov, je v adventnom období ešte kúzelnější. Trhy na námestí Residenzplatz sú obklopené úchvatnou architektúrou a ponúkajú množstvo tradičných vianočných výrobkov. Nezabudnite si po návšteve kúpiť vlastnú vianočnú ozdobu vyrobenú v Salzburgu.

Trhy vo Viedni

Týmto sme vás pozvali na nezabudnuteľnú vianočnú cestu po najkrajších adventných trhoch strednej Európy. Každé z týchto miest ponúkne jedinečný pohľad do vianočného sveta, ktorý si zapamätáte na celý život. Tak neváhajte a vyrazte na túto nezabudnuteľnú vianočnú púť! A kto vás tam dovezie – jedine auto z mobilnej aplikácie HoppyGo.