K Baltskému moři za 5 hodin

Máte rádi moře a rozhodli jste se, že příští víkend strávíte na pláži? Nejkratší cesta k moři vede z Prahy k Baltu. Autem jste u nejbližší pláže za 5 hodin. Polské pobřeží je pro mnohé neznámou destinací, ale ukrývá mnoho kouzelných míst. Moře je sice chladnější ale zato bez davů lidí. Našli jsme 4 města, která vás nadchnou přímořskou atmosférou. 

Štětín a výhled na záliv

Polský Štětín je od Prahy vzdálený necelých 500 km a cesta přes Německo trvá 5 hodin. Malebné město nabízí pohled na největší námořní přístav u Baltského moře.

Láká vás koupání v zálivu?  Baltský výběžek vodní plochy je přes 30 km dlouhý a skoro 50 km široký. Ideální místo pro koupání je pláž Trzebież. Voda je mělká, a tak nabízí pozvolný vstup do moře nejen pro děti. Parkování u pláže je zdarma a v okolí najdete plno kaváren a restaurací.

Jste milovníci úchvatných výhledů na moře? Z vyhlídky Grodzisko, ve městě Lubin, si užijete krásný výhled na Štětínskou lagunu, souostroví a jezero Wicko Wielkie.

Zdroj: https://www.facebook.com/GrodziskoLubin/photos/

Ústí nad Svinou

Co takhle navštívit město, ležící na několika ostrovech najednou? Svinoústí je cípem severozápadní části Polska a těsně sousedí s hranicemi Německa. Výhodná trasa vede přes upravené německé dálnice a cesta trvá 6 hodin.  Moře je sice chladnější ale na davy turistů tady jen tak nenarazíte. Navíc má překrásné písčité pláže.

Široká pláž Świnoujście průzračnou vodu a nachází se na levé straně blíž k Německu.  Pokud vás opalování přestane bavit, vydejte se na maják v podobě větrného mlýna. Je to symbol města a velmi oblíbený k focení a prohlídkám.

Mezizdroje

K pobřeží města Mezizdroje se dostanete za 5,5 hodiny. Od Štětína je to už jen hodina cesty. Město je plné historických památek a jeho dlouhá písečná pláž je povinnou návštěvou každého turisty. Překvapí vás klidná voda, která není tolik slaná, jako voda v jižních destinacích. Ty nejlepší fotky od moře nafotíte při procházce po 2kilometrové promenádě.  Naopak výhled na pobřeží si užijete z 300 metrů dlouhého mola. Nebojte se, že za parkování utratíte vyměněné peníze. Na několika místech podél pláže jsou parkovací místa zdarma.  

Kolobřeh a pláž Grzybowo 

Perlou návštěvy severního Polska je město Kolobřeh. Z Prahy cesta trvá 6 hodin a nabízí vojenskou historii a lázeňskou atmosféru. A místní pláže si zamilujete pro nádherné západy slunce. Například z pláže Grzybowo si užijete zaručeně soukromou podívanou. Přes den neexistuje boj o místo nebo hádání o lehátko. Podél rostou borové lesy, které společně s mořským vzduchem blahodárně působí na dýchací cesty.

Zdroj: Krzysztof Malinowski (Google fotky)

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1900 vozů veškerých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.

Sdílejte tento článek na: