HoppyGo tip: Vánoční trhy tradiční i méně známé v Čechách

Adventní čas se nezadržitelně blíží a vy už možná plánujete, kam letos vyrazíte na vánoční trhy. Proč tento rok  nespojit výlet za svařeným vínem s návštěvu zámku? V následujících lokalitách na vás čeká pohádková adventní atmosféra, tradiční řemeslné výrobky a regionální dobroty.

Na adventní trh na zámek či hrad

Sychrov

Tradiční trhy spojené s ukázkami řemesel, prodejem tradičního zboží a bohatým programem pro děti i dospělé nabídne během prvního adventního víkendu (1. a 2.2018) i Státní zámek Sychrov. Vánoční atmosféru umocní i betlém na nádvoří. Novinkou budou dětské „čertovské“ prohlídky po oba dva dny, vždy 10, 11, 12, 14 a 15 hodin.  Vstup na trhy je symbolických 50 Kč.

Západočeský hrad Loket si zahrál v nejedné pohádce

Loket

Hrad Loket i letos připravil tradiční Krušnohorské Vánoce ve znamení starých řemesel a zvyků spojených s regionem Krušných hor a Poohří.  Budete si moct zkusit výrobu slaměných ozdob či vonných františků. Pro mlsné jazýčky nabízí zdobení perníčků a pravou krušnohorskou kuchyni. Tu správnou atmosféru adventu, doplní flašinetář, koledy, krušnohorská folklórní muzika a tanec a divadelní kousky pro malé i velké. Pořádek po oba dny budou hlídat habartovští četníci a chybět nebude  Pouliční divadlo Viktora Braunreitera. Tentokráte trhy proběhnou 2. adventní víkend , tedy 8.-9.12.  vždy od 10 do 17 hodin.

Český Krumlov

V létě je město plné zahraničních turistů, ale v zimních měsících zde najdete klid a pohádkovou atmosféru. Adventní a Vánoční trhy se konají každý den na náměstí Svornosti  a to v termínu od 30. 11. 2018 do 6. 1. 2019.  Na všechny malé a velké čeká tradiční Ježíškův poštovní úřad, který přijímá dopisy pro Ježíška.  Poštovní schránka pro dopisy dětí bude od 2. 12. do 9. 12. k dispozici na náměstí Svornosti na zvoničce u vánočního stromu.

Český Krumlov v zimě je nezapomenutelný

Trhy na severu Čech i Moravě

Děčín 

Do severočeského města Děčín se vyplatí zamířit jak na víkend 8.-9.12. tak v neděli 16.12.  První víkend na vás čekají vánoční trhy v Oblastním muzeu, které budou zahájeny v 10:00. Ačkoli se jedná o menší trh, je připravován s láskou a najdete na něm místní i přespolní řemeslníky a trhovce. Tradičně odsud lze poslat přání Ježíškovi, které do nebe donese heliový balónek.  O týden později připravil vánoční trh i zámek Děčín a to na neděli 16.12. Druhé zámecké nádvoří bude zaplněno stánky do posledního centimetru a pro ty které zajímá jak trávila Vánoce rodina zámeckého pána Jaroslava Thuna, jsou připraveny adventní prohlídky. Trh započne v 10:00 a bude ukončen v 17:00.

Adventní trhy v Oblastním muzeu Děčín (zdroj: Ilona Rosenkrancová)

Liberec

Na trhy lze vyrazit i do nedalekého severočeského Liberce, kde bude probíhat advent na náměstí Dr. E. Beneše před radnicí a v ulici 5. května. Zahájení proběhne v pátek 30. listopadu a trhy skončí v neděli 23.12.2018. Otevřeno bude od 10:00 do 19:00 každý den, poslední den bude otevřeno jen do 15:00 hodin.

Olomouc

Vánoční trhy v Olomouci se konají od 23.11. do 23.12.2018 v historickém centru města – tedy na Horním a Dolním náměstí. Na náměstí bude rozprostřeno mnoho stánků, ve kterých naleznete mnoho zajímavého zboží, jako například ozdoby, dárky, oblečení, sklo, dobroty, občerstvení atd. Dále nebude chybět bohatý kulturní program, betlém a zábava pro děti. Rozhodně ochutnejte punče, kterými je Olomouc vyhlášená. Na Dolním náměstí bude zprovozněno kluziště již od konce listopadu.

Olomouc

A jakým vozidlem vyrazit na vánoční trhy? Pokud si nevíte rady s výpůjčkou, napište nám e-mail nebo nám zavolejte na zákaznickou linku na čísle +420 220 311 769 a my vám s volbou vhodného vozidla poradíme.