HoppyGo tip: 7 tipů na romantický výlet

Krásné počasí posledních dní vyloženě láká k romantické procházce v přírodě. Máme pro vás dalších 7 tipů, kam vzít vaši milou (nebo milého) na výlet. Pokud stále nemáte plány, kde strávit víkend na čerstvém vzduchu nebo nepatříte mezi nadšené lyžaře, vybrali jsme pro vás kouzelná místa, která jsou z Prahy, co by kamenem dohodil. 


Drsný Sever láká na Říp a Lovoš

Hora Říp

Každý správný Čech by měl alespoň jednou vylézt na tento mýtický kopec u Roudnice nad Labem. Dostanete se sem po dálnici D8 za necelou hodinku jízdy z Prahy.  Ačkoli je výstup dost strmý, zvládnou ho vyšplhat i méně zdatní. Na vrcholu nečekejte omračující výhled ale románskou rotundu, kterou zde postavil český král Soběslav I. ve 12.století.  Za návštěvu stojí také 🙂

Lovoš

Pokud jste už na Řípu byli, pokračujte dál po D8 na drsný sever. Po pravé straně dálnice vám jistě neunikne jeden z impozantních kopců Českého středohoří – Lovoš. Výstup na vrchol doporučujeme z Oparenského údolí, které ukrývá romantickou zříceninu hradu Oparno. Odměnou za výšlap vám bude kouzelný výhled na Portu Bohemicu.

Lovoš
Lovoš, je taková menší a méně známá Milešovka. Foto: Erik Pohl

Buďte jako kníže Rohan..nebo jako král Karel IV.

Zlatý kůň a Koněpruské jeskyně

Necelou hodinku jízdy z Prahy po D5 směrem na Plzeň na vás čeká nenáročný výlet po 3 kilometrové stezce Zlatý kůň. Výlet lze zahájit u Koněpruských jeskyních, kde je k dispozici parkoviště.  Odtud vás stezka povede na vrchol Zlatý kůň a dále podél tajemných opuštěných lomů.

Stezka po stopách českých králů

Naším dalším tipem směrem na západ je naučná stezka, která spojuje Beroun a hrady Točník, Karlštejn a Nižbor. Čekají na vás fantastické výhledy, vápencové lomy, skály nebo jeskyně. Velmi pěknou  vycházkovou trasou je i Cesta císařovny Elišky. Doporučujeme okruh začít v Dobřichovicích a vydat se směrem na Karlštejn. Čeká vás 8 kilometrů nádhernými lesy, poli a loukami. Pokud by vás na konci cesty bolely nohy, můžete se zpět popovést vlakem.

Asi do věží, asi do věží..... Karlštejn se vyplatí navštívit v zimě. Vyhnete se davům zahraničních turistů.

Svatý Jan pod Skalou a Solvayovy lomy

Kouzelná vesnička Svatý Jan pod Skalou leží v srdci chráněné krajinné oblasti Český kras. Již při příjezdu vám jistě učarují svatojánské vápencové skály, které lákají ke zdolání. Mimo aktivního odpočinku zde můžete navštívit i historický skanzen Solvayovy lomy.


Objevte Tiské stěny a Drábské světničky

Tiské stěny jsou lepší cíl jak nákupy v Drážďanech

Na výlet do skal jen v létě? Kdepak! Zasněžené pískovce mají v zimě neskutečný genius loci. Navíc potkáte mnohem méně lidí a fotky vám nebudou kazit horolezci 🙂 Naším favoritem jsou Tiské stěny na severu Čech. Po D8 vyrazte směr Drážďany, ale sjeďte na exitu Petrovice. Místo nákupů vemte svou drahou brouzdat sněhem kolem skalních útvarů jak z pohádky. 

Příhrazské skály

Pokud vás srdce táhne z Prahy na východ směrem na Mnichovo Hradiště, rozhodně nesmíte minout Příhrazské skály. Nachází se mezi obcemi Srbsko a Dneboh a jejich nejznámější část je známá jako Drábské světničky. K vidění je zde ovšem mnohem více – skalní městečko, opuštěné hradiště, impozantní skalní útvary a vyhlídky.

 

Příhrazské skály

Pokud stále váháte jakým vozidlem na výlet po krásách českých s vaší láskou, napište nám e-mail nebo nám zavolejte na zákaznickou linku na čísle +420 220 311 769. Rádi vám poradíme s výběrem vhodného auta.