HoppyGo tip: 7 míst, kde Vám řekne své ano

Zvažujete kam vzít svou milou na romantický výlet na svatého Valentýna? Nebo dokonce vybíráte místo, kde ji v tento den požádáte o ruku? Nechte se inspirovat naším výběrem vyhlídek, které vaší drahé polovičce seberou dech a podlomí se jí kolena. Zároveň prověříte, zda je ochotna s vámi jít nejen společným životem ale také bahnem  a sněhovými závějemi. Ale nebojte se, cíl bude stát za to.

Sázka na Vltavské vyhlídky

Smetanova vyhlídka

Pro milovníky vltavských vyhlídek máme rovnou tři horké tipy. Nejprve se podíváme na místo, které inspirovalo Bedřicha Smetanu při skládání jeho životního díla Má Vlast a je po tomto velikánovy české hudby pojmenováno – Smetanova vyhlídka. Vůz nechte ve vesnici Třebsín a poté se vydejte po žluté značce k cíli výletu

Vyhlídka Máj

Asi nejznámější pohled na meandry Vltavy je dostupný 50 minut autem od Prahy. Vyhlídka Máj je cílem stovek lovců těch instagramových fotek. Pokud k nim patříte a toužíte po dokonalé fotce s prstýnkem na ruce, zamiřte sem. Buďte ale opatrní, přístup je kamenitý a může dost klouzat.

Tento pohled zná snad každý uživatel instagramu - Vyhlídka Máj

Okouzlující Solenice

Nejvzdálenějším a asi nejméně profláknutým cílem je  pravděpodobně Solenická podkova. Doporučujeme zaparkovat ve Větrově a odtud vyrazit po cestě, která lemuje pole a plynule mizí v lese. Jakmile se před vámi po pravé straně objeví dřevěná značka s nápisem Altán, odbočte směrem k řece. Odkud vede cesta k prudšímu srázu, kde je nutné sestoupit ke skalkám (zde opatrně, doporučujeme opravdu kvalitní obuv). Nepohodlná cesta ovšem stojí za to, neboť se vám odhalí jeden z nejkrásnějších pohledů na Vltavu.

Na rozhlednu nebo do Ameriky?

Rozhledna Ládví u Kamenice

Pokud se vydáte na cestu na východ z centra Prahy, nemůžete minout rozhlednu Ládví. Je dostupná jak vozem, tak pěšky po modré značce. Čeká na vás 150 schodů a malebný výhled ze 45 metrů vysoké věže. Rozhledna je přístupná celoročně a zdarma.

Vyhlídka u kříže, Mníšek pod Brdy

Méně známou vyhlídku, která si zahrála s Jirkou Bartoškou ve filmu Teorie tygra  najdete v okresu Praha-západ asi 25 kilometrů z centra. Projděte se zdejším bukovým lesem a užijte si křupání sněhu pod nohami.  

Vyhlídka Panská skála u Jílového

Jílové je známé nejen těžbou zlata, ale v jeho okolí narazíte i na romantické rozhledy do kraje. Z Prahy se sem dostanete za 40 minut a užijete si krásný výhled do údolí Palečnického potoka a na vrch Hrdlo.

Amerika
Nandej mi do hlavy tvý brouky. A bůh nám seber beznaděj....Zpívá kapela Lucie v písni Amerika.

Lom Amerika

Chcete-li svou drahou požádat o ruku v Americe, ale trápí vás cena letenky, nabízíme low cost alternativu v podobě opuštěného lomu v okrese Beroun. Z Prahy je to co by kamenem dohodil a zbytek došel a věřte, že podobný výhled vám nenabídne ani Grand Canyon. Do lomu se sice nesmí (zákazy jsou od toho aby se porušovali). U lomu je parkoviště a nachází se blízko hradu Karlštejn, kam se můžete také podívat.

Váháte-li jakým fešáckým autem svezete svou drahou, napište nám e-mail nebo nám zavolejte na zákaznickou linku na čísle +420 220 311 769. Rádi vám poradíme s výběrem vhodného auta.

P.S.

Pokud patříte k těm co, Valentýn bojkotují, schovejte si tipy na 1. Máje a vyrazte třeba jen do hospody na pivo a nakládaný hermelín 🙂