Filmy pro cestovatele

Filmy, se kterými vycestujete do různých koutů světa

Navoďte si doma cestovatelskou atmosféru a zavítejte do různých koutů světa. Pusťte si filmy, které vás přenesou do Himalájí, Spojených států ve 40. letech nebo do koloniální Afriky. Vybrali jsme pro vás 5 cestovatelských kinematografických počinů od dokumentů po komedie, které stojí za zhlédnutí.

 

LITTLE MISS SUNSHINE

Nejlepší filmy o cestování

Tato nekonvenční americká komedie pojednává o roztomile dysfunkční rodině. Otec Richard je neúspěšný motivační řečník, teenager Dwayne zapřísáhle obdivuje Nietzscheho a je pevně rozhodnut neříct jediné slovo, dokud nebude přijat na leteckou akademii. Dědeček byl navíc čerstvě vyhozen z domova důchodců za šňupání heroinu. Do života jim však zasáhne zajímavá událost – obrýlená a mírně zakulacená sedmiletá Olive díky šťastné náhodě dostane příležitost účastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine. Celá Hooverovic rodina se naskládá do rezavějící dodávky a vydává se na třídenní tragikomickou cestu plnou překvapení.

STOLETÍ MIROSLAVA ZIKMUNDA

Foto: Jihovýchodní Moravy ve Zlíně

Nejen, že se s tímto neobyčejným dokumentem podíváte do různých částí světa, ale zažijete i autentické vyprávění dějin minulého století. Miroslav Zikmund je český cestovatel a spisovatel. Byl počat za Habsburků, narodil se pět měsíců po vzniku první republiky, přežil 2. světovou válku a zažil nástup komunismu i jeho pád. Pobýval v Africe, když zanikal koloniální systém. Setkal se s prezidenty, seznámil se s Gagarinem, zažil nástup demokracie a kapitalismu. Tento pán má rozhodně hodně co vyprávět.

 

NA CESTĚ

Dalším z našich tipů je filmová adaptace stejnojmenné knihy Jacka Kerouaca, jednoho z předních představitelů Beat generation. Z filmu přímo čiší nespoutanost a svoboda. Tři mladí lidé se rozhodnou cestovat napříč Spojenými státy na přelomu 40. a 50. let 20. století. Experimentují s drogami i sexem a hledají své místo v životě.

 

TRABANTEM TAM A ZASE ZPÁTKY

Zdroj: aerofilms.cz

Posádka v čele s cestovatelem Danem Přibáněm se vydává žlutými trabanty z Indie domů. Překonává Himaláje i diktatury, láme výškové rekordy i prchá před policií. Přestože jde mnohokrát do tuhého, mezinárodní česko-slovensko-polská posádka bojuje se všemi nástrahami s černým humorem, sebeironií a občas na hraně politické korektnosti. Přesně takovouhle vlnu pozitivní energie určitě potřebujete!

 

VŠECHNO BUDE

Česká road movie o nepopsatelném poutu klučičího přátelství, o nezkrotné touze něco zažít, i když přesně nevíte co. Čtrnáctiletý outsider Mára ukradne auto a vydává se se svým kamarádem Heduš na cestu za dobrodružstvím. Při cestě se k nim přidá i mladá stopařka. Všichni jsou na útěku a užívají si náhlou svobodu. Až do okamžiku, kdy Máru chytne policie. Tento film posbíral minulý rok dokonce 6 Českých lvů!

Připravte si nějaké pochutiny, uvelebte se a užijte si filmy, se kterými se vydáte na různá místa světa. Přejeme příjemnou podívanou!

SLEDUJTE NÁS NA INSTAGRAMU