Pronájem auta na výlety za UNESCO památkami

České památky UNESCO: Navštivte perly kulturního dědictví

Na seznamu světového dědictví UNESCO se objevují pouze ty nejvýznamnější památky světa. Česko se pyšní již 14 zápisy! Udělejte si výlet s rodinou nebo přáteli a prozkoumejte české kulturní bohatství.

 

ZAHRADA EVROPY

Pronájem auta na výlet do Lednicko-Valtického areálu
Zdroj: npu.cz

Lednicko-valtický areál se rozkládá na neuvěřitelných 300 kilometrech čtverečních a je tak pokládán za nejrozsáhlejší komponovanou krajinu. Skrývá nejen přírodní, ale i kulturní bohatství. V areálu najdete architektonické památky –⁠ Apollonův chrám, Janův hrad, Minaret a mnoho dalších. Na výlet si raději vyčleňte celý den.

Půjčení auta na výlet k minaretu
Zdroj: uzasnamorava.cz

 

JIHOČESKÉ SELSKÉ BAROKO

Pronájem auta na výlet do Halošovic
Zdroj: unesco-czech.cz

Zajeďte si do nejhezčí vesnice v Česku. Malebná jihočeská víska Holašovice je tvořena zcela dochovaným středověkým systémem obytných domů a sýpek. Klenuté vjezdy, domovní štíty a barevné štukové dekory dodávají obci pohádkovou atmosféru. Nejedná se o žádný skanzen, domy místní obyvatele stále využívají. Ve Špejcharu u Vojty se můžete dokonce ubytovat a ochutnat typické jihočeské delikatesy.

 

HORNICKÝ REGION

Pronájem auta na výlet do Podkrušnohoří

Díky více než 800 letům soustavné těžby a zpracování rud vznikla v Krušných horách hornická krajina s unikátními památkami. Zachovala se nadzemní i podzemní důlní zařízení nebo hutní komplexy, které dokumentují přínos Krušných hor pro oblast technologií a vědy. Neváhejte a vydejte se do dolů!

 

HŘEBČÍN A NÁDHERNÁ KRAJINA

Pronájem vozu na výlet do Kladrub
Zdroj: npu.cz

Kladruby se proslavily nejstarším velkým hřebčínem na světě. Jeho základy položil už císař Maxmilián II. Hřebčín po staletí slouží k chovu tzv. starokladrubských běloušů, kteří představují celosvětově unikátní podobu barokního koně, který se nevyskytuje nikde jinde. Na seznam UNESCO byla zapsána krajina pro chov kočárových koní, která je spojením díla přírody a člověka v zachovalé předindustriální podobě. Projeďte se touto historicky cennou krajinou v kočáru taženým koni.

 

HISTORIE NA KAŽDÉM KROKU

Výlet s pronajatým autem do Českého Krumlova
Půjčení vozu na výlet

V Českém Krumlově na vás dýchne atmosféra dávných let. Jedinečný soubor městské zástavby z 16. století spolu s rozsáhlým hradem a zámkem jsou světovými unikáty. Historické sídlo rodu Rožmberků zahrnuje řadu zámeckých budov, slavný maškarní sál, barokní divadlo, zámeckou zahradu s rokokovou fontánou a letohrádek Bellarie s otáčivým hledištěm. Na milovníky umění v Krumlově čekají výstavy v Egon Schiele Art Centru.

Představili jsme vám 5 UNESCO památek, které stojí za návštěvu. Pokud chcete podniknout výpravu za dalšími památkami na seznamu světového dědictví, navštivte náš speciální portál s tipy na letní dovolenou doma. Nezapomeňte si na váš výlet půjčit auto, ve kterém se budete cítit pohodlně a zpříjemní vám cestu. Co takhle Volkswagen Passat s nízkou spotřebou a dostatkem místa pro pasažéry i zavazadla?

SLEDUJTE NÁS NA INSTAGRAMU