Bezkontaktní výpůjčka auta přes HoppyGo

Bezkontaktní půjčení vozu na HoppyGo

Věděli jste, že můžete vypůjčená auta z platformy HoppyGo převzít a následně odevzdat i bez přítomnosti majitele? V tomto příspěvku vám vysvětlíme, jak bezkontaktní předání funguje a jak si můžete vy tímto způsobem vůz půjčit.

HoppyGo se dlouhodobě snaží nabízet uživatelům platformy snažší a pohodlnější způsob půjčení vozů. V současné době klademe velký důraz také na bezpečnost. HoppyGo nabízí možnost majitelům vozů implementovat řešení, které umožňuje předání vozu bez nutnosti se fyzicky potkat s řidičem. Jedná se o hardwarový doplněk vozu, který majiteli dovolí vůz otevřít na dálku ze svého chytrého telefonu.

V praxi to znamená, že už není nutné se s majitelem dohodnout na konkrétním čase schůzky. To platí jak pro převzetí auta na začátku výpůjčky, tak pro jeho následné vrácení. V současné době, kdy se všichni snažíme předcházet zbytečným sociálním kontaktů, to tedy znamená, že se s nikým nemusíte osobně potkat.

Objednání vozu na HoppyGo

Celý proces krok za krokem:

  1. Zarezervujete si vůz přes platformu HoppyGo se štítkem Bezkontaktní předání. Při vyhledávání můžete tyto vozy jednoduše vyfiltrovat s tímto atributem.
  2. S majitelem se domluvíte na místě předání a času, který vy preferujete.
  3. Dorazíte k vozu, který identifikujete podle předem vybraného modelu a SPZ.
  4. Spojíte se s majitelem pomocí chatu v aplikaci nebo si zavoláte a majitel vám vůz otevře. Budou v něm připravené klíčky (typicky schované v některé z přihrádek).
  5. Zkontrolujete, že ve voze jsou všechny potřebné doklady (zelená karta a malý technický průkaz). Vůz následně nafotíte podle pokynů aplikace, zadáte stav kilometrů a nádrže.
  6. Posledním krokem je požádání majitele o dokončení převzetí.

Vracení vozu 

Obdobně potom postupujete při vrácení vozu. Auto zaparkujete na předem smluvené adrese, nafotíte jej znovu do aplikace a spojíte se s majitelem, který vůz na dálku znovu uzamkne. Nezapomeňte nechat klíčky uvnitř, ideálně ukryté v nějaké z přihrádek. Dejte vědět majiteli, kde jste klíče nechali.

Proces je opravdu snadný a s výjimkou spojení se s majitelem kvůli otevření vozu se příliš neliší od běžné výpůjčky s osobní schůzkou.

Také mrkněte na náš článek níže, kde rozebíráme pár základních opatření, které je nutné dodržovat především u osobních předání vozů.

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2000 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.