festival

Autem na festival. Na co se připravit?

Léto je období plné festivalů, hudby a zábavy. Pokud se chystáte na festival s partou přátel a jedete autem, měli byste se připravit, abyste si užili ten správný festivalový zážitek. V tomto článku vám dáme několik tipů, jak se na cestu a festivalovou zábavu připravit, a také seznam některých festivalů, které se letos konají na Slovensku, v České republice a v Maďarsku.

Co si zabalit do auta

Pokud se na festival chystáte autem, je důležité mít s sebou ty správné věci, které vám zajistí pohodlnou a bezproblémovou cestu. Zde je seznam věcí, které byste neměli zapomenout:

  1. Festivalové vstupenky a dokumenty: připravte si všechny vstupenky a potřebné dokumenty. Kromě občanského průkazu a průkazu pojištěnce myslete i na řidičský průkaz.

  2. Základní nářadí do auta: náhradní kolo, náhradní pojistky a nářadí se vám budou hodit v případě problémů. Jak je to s pojištěním auta přes HoppyGo, si přečtěte v článku na blogu.

  3. Jídlo a pití: zásobte se na cestu jídlem a pitím, abyste během cesty nemuseli ztrácet čas zastávkami. Zabalte si také jídlo, které vydrží vyšší teploty, oblíbené nápoje, abyste na festivalu, kde jídlo patří k nejdražším položkám, co nejvíce ušetřili.

  4. Oblečení a obuv: Důležité je sbalit si oblečení podle předpovědi počasí, abyste byli připraveni na všechny podmínky. Pokud plánujete spát v autě nebo dodávce, vezměte si s sebou pytle nebo ručníky. V případě deště nechcete po skončení festivalu smývat bláto z volantu.

  5. Spacák a karimatka: pokud plánujete spát ve stanech, nezapomeňte na spací pytel a karimatku. Do auta vám postačí deka, polštář nebo jiné řešení v závislosti na typu zvoleného vozidla.

  6. Hygienické potřeby: nezapomeňte na toaletní papír, ručníky, mýdlo a podobně! I když na větších festivalech je možnost vzít si něco i z reklamních stanů.

Jak vyřešit parkování auta

Parkování může být na festivalech problém, proto je dobré se na něj připravit předem. A tím myslíme dostatečně dopředu, abyste si už teď mohli koupit parkovací místo pro příští ročník vašeho oblíbeného festivalu. Zde je několik tipů:

  1. Zjistěte si možnosti parkování: Před odjezdem si zjistěte, zda festival nabízí parkovací místa, a pokud ano, zda jsou omezená. Pokud je to možné, rezervujte si místo předem. Čím větší festival, tím horší jsou možnosti parkování na poslední chvíli.

  2. Kdo dřív přijde: pokud festival trvá více dní, snažte se přijet brzy ráno. Většina lidí přijíždí pozdě odpoledne, takže pokud jste na místě brzy, můžete mít větší šanci na dobré místo.

  3. Sdílejte auto: Pokud jedete se skupinou přátel, zvažte možnost spolujízdy. Nejenže tím snížíte náklady, ale také snížíte počet aut na silnicích.

Vybrali jsme pro vás auta vhodná na festival, která čekají na vaši rezervaci:

Jaké festivaly nás v létě ještě čekají?

V srpnu můžete navštívit jeden z nejznámějších slovenských festivalů Grape. Pro milovníky reggae doporučujeme Uprising v Bratislavě. Pokud dáváte přednost komornější a alternativnější zábavě, užijete si Flaam v Nitře. Pokud byste chtěli zažít velkou party v sousedním Maďarsku, máte již zakoupené vstupenky na Sziget.

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1900 vozů veškerých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.

Sdílejte tento článek na: