Statek Pohádka

Nejstrašidelnější místa v ČR: Kam se vydat za tajemnem a děsivými legendami?

V Česku existuje řada míst, která jsou spojována s temnými legendami, paranormálními jevy a tragickými událostmi. Vybrali jsme pro vás několik z těch nejstrašidelnějších, které stojí za návštěvu.

Jeskyně Býčí Skála

Býčí skála se nachází ve střední části Moravského krasu a je opředena legendami, které ji činí jedním z nejstrašidelnějších míst v Česku. Tato vysoká bílá skála s jeskyněmi byla dějištěm pravěkých rituálních vražd, kdy byly obětovány desítky mladých dívek a sluhů při pohřebním obřadu vznešeného velmože. V jeskyni byly nalezeny jejich brutálně usmrcené ostatky, což vytváří temnou a tíživou atmosféru, kterou citliví jedinci často pociťují jako intenzivní negativní energii. Podle legend je zde slyšet zpěv, výkřiky a objevují se světla z neznámých zdrojů, což přidává místu ještě větší mystiku a děsivost.

Býčí skála

Bohnický hřbitov

Bohnický „hřbitov bláznů“ v Praze je považován za jedno z nejstrašidelnějších míst v Česku, díky své temné minulosti a silně negativní energii. Od roku 1906 zde byly pohřbeny tisíce pacientů z místní psychiatrické léčebny, včetně obětí epidemie tyfu, vojáků, vrahů a sebevrahů. Někteří z nich údajně nadále znepokojují návštěvníky – ti často pociťují tlak na hrudi či krku, zejména u hrobů šílených násilníků. Místo přitahovalo i příznivce satanistických rituálů, kteří kapli na hřbitově využívali v 80. letech pro své obřady.

Kaple Bohnického hřbitova

Hrad Houska

Hrad Houska je považován za jedno z nejstrašidelnějších míst v Česku, a to díky své tajemné historii. Byl postaven na místě bez strategického významu, údajně nad průrvou vedoucí až do pekla. Celý jeho obranný systém je orientován proti “vnitřnímu nepříteli”, což vyvolává otázky o tom, co bylo skutečným účelem stavby. Legenda říká, že v podzemí hradu jsou pohřbeny kostry “nelidí” a tajemné předměty. Houska je také spojena s přízrakem mnicha bez tváře, který prý sleduje návštěvníky odvážné natolik, aby zde přenocovali.

Hrad Houska

Statek Pohádka

Statek Pohádka, původně známý jako Christlhof, se nachází poblíž Čachrova na Šumavě a je opředen temnými legendami. Jeho strašidelná pověst je spojena s několika tragickými událostmi, včetně prokletí zlou stařenou, která byla na statku zabita a proklela okolní půdu. Pohádka je však nejvíce známá tím, že zde žil sériový vrah Ivan Roubal. Ikdyž není potvrzeno, zda vraždy přímo spáchal na statku, kolují pověsti, že těla jeho obětí mohla být zlikvidována pomocí prasat. Negativní energie, která statkem proniká, stále přitahuje milovníky temné turistiky, kteří se snaží prozkoumat jeho temnou historii.

Statek Pohádka

Branišovský les

Branišovský les, také známý jako Bor, je považován za jeden z nejstrašidelnějších lesů v Česku. Je spojen s řadou děsivých legend, tragických událostí a paranormálních jevů. Kromě zmiňovaných pozorování černé postavy, která údajně hlídá les před zlem, se zde objevily i příběhy o skocích v čase a podivných změnách reality. Zvláště tragická je historie vojenské základny, kde se podle legend vojáci navzájem postříleli po setkání s neznámou bytostí. Strom, na kterém se opakovaně oběsili lidé, prý dokonce šíří hlas, který nabádá k sebevraždě. 

Branišovský les

Katakomby Klatovy

Klatovské katakomby byste měli navštívit především kvůli jejich tajemné atmosféře, kterou dříve tvořila mumifikovaná těla více než 200 zemřelých. Těla se díky promyšlenému ventilačnímu systému přirozeně mumifikovala a dnes je zde vystaveno 30 z nich. Představují připomínku minulosti, kde vedle jezuitů odpočívají i šlechtici a vojáci. Příběhy pohřbených, včetně misionáře Patera Chanovského, dodávají tomuto místu mystický nádech, který umocňuje historie spojená s barokními Klatovy.

Mumie v klatovských katakombách

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit, s majiteli, kteří své auto nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu nebo si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1500 vozů různých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými nebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.