Mariina Skála (foto: Jiří Šebek)

Nejkrásnější podzimní vyhlídky v ČR: Kam vyrazit na úchvatné výhledy?

Svatý Jan pod Skalou

Svatý Jan pod Skalou je malebná vesnička ve Středočeském kraji která nabízí úchvatnou vyhlídku na klášter a okolní krajinu. Stezka na vyhlídku vede strmým výstupem, ale odměnou je panoramatický pohled na údolí Berounky. Místo je ideální pro podzimní výlety, kdy je příroda obklopená nádhernými barvami.

Svatý Jan pod Skalou

Rašeliniště Haar v Krušných horách

Haar je jednou z méně známých částí Krušných hor, kde najdete nedotčenou přírodu v podobě rašelinišť. Toto místo je zajímavé svou biodiverzitou a unikátními mokřady, které vytvářejí jedinečné ekosystémy.

Mariina Skála

Mariina skála je jednou z nejznámějších vyhlídek v Českém Švýcarsku. Z dřevěného altánku na vrcholu skály si můžete užít pohled na členitou krajinu plnou skal a lesů. Na podzim se tato krajina mění v pestrý barevný koberec, což z vyhlídky dělá nezapomenutelný zážitek.

Vyhlídka Mariina Skála

Přírodní rezervace Templštejn

V okolí zříceniny hradu Templštejn můžete narazit na rozmanité druhy fauny a flóry. Je to skvělé místo pro klidnou procházku po méně frekventovaných stezkách, s panoramaty na moravskou přírodu.

Templštýn

Panská Skála

Panská skála, známá také jako “Varhany”, se nachází u Kamenického Šenova v Libereckém kraji. Tento unikátní geologický útvar vznikl sopečnou činností a jeho sloupovitá struktura připomíná varhany. Na podzimní procházce je místo skvělou zastávkou díky své jedinečnosti a krásné okolní přírodě.

Panská Skála

Skryjská jezírka

Skryjská jezírka, ukrytá v hlubokém údolí na řece Berounce, jsou oblíbeným cílem pro milovníky přírody. Cesta k nim vede malebnou krajinou plnou lesů a skalních útvarů, a samotná jezírka obklopují tiché lesy a kaskády drobných vodopádů. Tento výlet nabízí klidné prostředí ideální pro nenáročnou túru a relaxaci v přírodě.

Skryjská jezírka

Auta na podzim

Vyhlídka Máj

Vyhlídka Máj, nacházející se poblíž obce Teletín nedaleko Prahy, je jedním z nejznámějších výhledů na meandry řeky Vltavy. Z této ikonické vyhlídky je možné sledovat, jak se řeka vine pod zlatavými podzimními lesy, což vytváří jednu z nejpůsobivějších scenérií v Česku.

Vyhlídka Máj

Dívčí Kámen

Zřícenina hradu Dívčí Kámen leží v malebném údolí na soutoku Vltavy a Křemžského potoka. Toto místo je nejen skvělým cílem pro milovníky historie, ale i vyhledávanou turistickou lokalitou díky výhledům na okolní krajinu.

Cinibulkova stezka

Cinibulkova naučná stezka, začínající u Městských lázní ve Mšeně, nabízí 9 km dlouhou trasu krásnou kokořínskou krajinou a zpět do Mšena. Projít ji trvá přibližně 3 hodiny a zahrnuje nejen lesy, pole a skály, ale i pět zastavení s informacemi o přírodě a historii regionu. Na trase se nachází zajímavosti jako skalní město Bludiště, Švédský val, Průsečná skála nebo útvar Prolezovačky. Stezka je náročnější a není vhodná pro malé děti či psy.

Cinibulkova stezka

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit, s majiteli, kteří své auto nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu nebo si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1500 vozů různých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými nebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.