Výhled na Vltavu z cyklostezky

Top cyklostezky v ČR: Nejlepší trasy pro cyklisty

Cyklistika je skvělý způsob, jak objevovat krásy Česka a užít si aktivní odpočinek. Přinášíme vám výběr nejlepších cyklovýletů v ČR, které spojují přírodu, historické památky a v některých případech i pohodlné návraty. Vydejte se na dobrodružství a prozkoumejte zajímavá místa na kole!

A pokud se tam nemáte jak dostat, nezoufejte! Máme pro vás pár tipů na auta s nosiči na kola, která si u nás můžete snadno půjčit.

Vltavská cyklotrasa č. 7: Troja – Kralupy – Mělník (zpět vlakem)

Vltavská cyklotrasa č. 7 je ideální volbou pro milovníky cyklistiky, kteří chtějí kombinovat sport s krásnými výhledy na řeku Vltavu. Trasa začíná v pražské Troji a vede přes Kralupy nad Vltavou až do historického města Mělník. Na této trase vás čekají nádherné scenérie, kde se můžete zastavit na odpočinek v podnicích podél řeky, nebo si prohlédnout zajímavé památky. Po příjezdu do Mělníka můžete využít pohodlné vlakové spojení zpět do Prahy, což z tohoto výletu činí skvělou volbu pro jednodenní cyklovýlet.

Cyklostezka podél Vltavy

Cyklostezka Baťův kanál: Kroměříž – Uherské Hradiště – Veselí nad Moravou (zpět lodí)

Cyklostezka Baťův kanál nabízí jedinečný zážitek, který spojuje cyklistiku s vodní turistikou. Trasa začíná v malebném městě Kroměříž, známém svými zahradami zapsanými na seznamu UNESCO, a vede podél kanálu až do Uherského Hradiště a Veselí nad Moravou. Během cesty si můžete užít klidné prostředí podél vody, historické památky a krásnou přírodu. Pro zpáteční cestu můžete využít výletní loď po Baťově kanálu, což dodá vašemu výletu jedinečný rozměr.

Cyklostezka Baťův kanál

Zlatá stezka českého ráje: Prachovské skály – Trosky – Malá Skála

Pro cyklisty, kteří milují spojení přírody a historie, je Zlatá stezka českého ráje neodolatelnou volbou. Trasa začíná u Prachovských skal, kde si můžete užít nádherné výhledy a skalní útvary. Poté pokračuje směrem k ikonickému hradu Trosky, který dominuje krajině Českého ráje. Cíl cesty je v malebné obci Malá Skála, která je známá svým kostelem na skále a možnostmi pro aktivní odpočinek. Tato trasa vás provede jedním z nejkrásnějších regionů Česka a nabídne vám nezapomenutelné zážitky.

Český Ráj

Naučná stezka okolo Třeboně: Rybník Svět – Lutová – Třeboň

Naučná stezka okolo Třeboně je ideální pro rodiny s dětmi nebo cyklisty, kteří si chtějí užít pohodovou jízdu v malebném prostředí jižních Čech. Trasa vede kolem známého rybníka Svět a pokračuje přes vesničku Lutová zpět do historického města Třeboň, které je známé svou lázeňskou tradicí a krásnou architekturou. Po cestě narazíte na mnoho naučných tabulí, které vás seznámí s místní přírodou a historií. Výlet je vhodný pro všechny věkové kategorie a poskytuje relaxační zážitek v klidném prostředí.

Rybník u Třeboně

Brněnská vinařská stezka: Židlochovice – Dolní Kounice – Vranovice

Brněnská vinařská stezka je ideální volbou pro milovníky vína a přírody. Trasa začíná v Židlochovicích a vede přes malebné vesničky Dolní Kounice a Vranovice, kde můžete ochutnat výborná místní vína. Cestou projedete okolo vinic a užijete si klidné vesnické prostředí, které je typické pro jihomoravský region. Stezka nabízí nejen cyklistický zážitek, ale také možnost zastavit se v některém z vinařství a ochutnat kvalitní moravské víno. Tento výlet je skvělý způsob, jak strávit den na čerstvém vzduchu a zároveň si vychutnat něco dobrého.

Brněnská vinařská stezka

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit, s majiteli, kteří své auto nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu nebo si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1500 vozů různých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými nebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.