Velký Svět Techniky Ostrava

Rodinné výlety po ČR: Nejlepší tipy na zábavu a poznávání

Plánujete rodinný výlet a hledáte inspiraci, kam se vydat s dětmi po České republice? Připravili jsme pro vás seznam deseti skvělých míst, která zaručeně potěší malé i velké dobrodruhy. Od interaktivních muzeí a zoologických zahrad až po zábavné parky a přírodní stezky – v naší krásné zemi je spousta možností, jak strávit nezapomenutelné chvíle s celou rodinou. Objevte naše tipy a vydejte se na výlet plný zážitků!

Boheminium – miniatury z celého Česka v Mariánských Lázních

Boheminium v Mariánských Lázních je unikátní park miniatur, kde můžete obdivovat věrné repliky známých českých památek. Park nabízí nejen zajímavé pohledy na historické stavby v měřítku 1:25, ale také interaktivní prvky, které zaujmou děti i dospělé. Boheminium je skvělým místem pro rodinný výlet, kde se můžete seznámit s architektonickými skvosty naší země.

Model v Boheminiu

ZOO Děčín

ZOO Děčín, nacházející se v malebném prostředí na okraji Děčína, je ideálním místem pro rodinný výlet. Nabízí rozmanitou škálu zvířat a interaktivní části, které potěší děti i dospělé. Zahrada je také vybavena dětskými hřišti a odpočinkovými zónami. V blízkosti ZOO se nachází vyhlídka Labská Stráň, odkud je nádherný výhled na řeku Labe a okolní přírodu, což dělá z návštěvy ZOO Děčín ještě atraktivnější zážitek.

ZOO děčín krmení tapíra

GASK – Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře

Galerie Středočeského kraje, známá jako GASK, sídlí v bývalé jezuitské koleji v Kutné Hoře. Nabízí širokou škálu uměleckých děl od starých mistrů po současné umělce. Pro děti jsou připraveny různé kreativní dílny a interaktivní programy, které jim umožní prozkoumat svět umění hravou formou. Unikátní uměním inspirovaná dětská herna je dalším plusem, díky kterému si výlet užije celá rodina.

Herna v GASKu

Stezka korunami stromů s tobogánem u Lipna

Stezka korunami stromů u Lipna je oblíbenou atrakcí, která nabízí úchvatné výhledy na Šumavu a Lipno. Stezka je vhodná pro všechny věkové kategorie a je přístupná i pro kočárky. Na konci stezky se nachází dlouhý točitý tobogán, který děti nadchne. Tento výlet kombinuje přírodní krásy s dobrodružstvím a je skvělým tipem na rodinný výlet.

Tobogán stezky korunami stromů

iQlandia Liberec – největší science centrum v ČR

iQlandia v Liberci je největší science centrum v České republice a nabízí fascinující expozice a interaktivní ukázky z různých vědeckých oborů. Děti zde mohou experimentovat, objevovat a učit se zábavnou formou. Centrum je vybaveno moderními technologiemi a atrakcemi, které zaujmou nejen malé vědce, ale i jejich rodiče.

iQLANDIA

Muzeum rekordů Pelhřimov

Muzeum rekordů v Pelhřimově je jedinečné místo, kde se můžete seznámit s českými i světovými rekordy. Muzeum nabízí pestrou sbírku zajímavostí a kuriozit, které nadchnou návštěvníky všech věkových kategorií. Děti zde najdou inspiraci k vlastní kreativitě a odnesou si spoustu nezapomenutelných zážitků.

muzem rekordů pelhřimov

Dinopark propojený se ZOO Vyškov

Dinopark ve Vyškově je skvělou kombinací zábavy a vzdělávání, kde děti mohou obdivovat realistické modely dinosaurů v přírodním prostředí. Park je propojen se ZOO Vyškov, kde návštěvníci najdou další zajímavá zvířata, od domácích mazlíčků až po exotické druhy. Tento výlet nabízí celodenní program plný poznání a dobrodružství, který je ideální pro rodiny s dětmi. Dinopark a ZOO společně zajišťují zábavný a naučný zážitek pro celou rodinu.

Dino park Vyškov

Santiniho šifra - Zelená hora

Santiniho šifra je fascinující zážitková hra, která vás zavede po stopách slavného architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichela. Tento poutavý výlet vás provede jeho nejvýznamnějšími stavbami a odhalí tajemství a symboliku ukrytou v jeho dílech. Hra je ideální pro rodiny s dětmi, které se chtějí dozvědět více o historii a architektuře zábavnou a interaktivní formou. Navíc během této cesty navštívíte poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, který je zapsán na seznamu UNESCO, což dodá výletu další rozměr.

Santiniho šifra na zelené hoře

Velký svět techniky Ostrava

Velký svět techniky v Ostravě je moderní science centrum, které nabízí interaktivní expozice zaměřené na techniku a vědu. Děti si zde mohou vyzkoušet různé experimenty, poznat principy fungování technologií a zažít vědu na vlastní kůži. Centrum je skvělým místem pro rodinný výlet, který je nejen zábavný, ale i poučný.

Velký svět techniky Ostrava

Centrum EDEN – zábavní a poznávací park na Vysočině

Eden je zábavní a poznávací park na Vysočině, který nabízí bohatý program pro celou rodinu. Návštěvníci mohou prozkoumat ekologické centrum, kde se dozvídají o udržitelnosti a ochraně přírody, nebo se zapojit do interaktivních workshopů. Park zahrnuje také farmu s domácími zvířaty, ukázkové zahrady a historické expozice, které přibližují život na venkově v minulých stoletích. Eden je ideální destinací pro ty, kteří hledají spojení zábavy a vzdělání v krásném přírodním prostředí Vysočiny.

Eden Vysočina

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit, s majiteli, kteří své auto nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu nebo si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1500 vozů různých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými nebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.