Tipy na cyklotrasy na Slovensku, v Česku a v Rakúsku

Výlety na bicykli sú skvelou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú spôsob, ako stráviť aktívne voľný čas a objavovať krásy prírody. Pokiaľ sa chystáte na cyklovýlet, máme pre vás niekoľko tipov na najlepšie cyklistické trasy v Českej republike, na Slovensku av Rakúsku.

Česká republika

Moravská cyklotrasa

Moravská cyklotrasa je jednou z najkrajších cyklotrás v Českej republike s celkovou dĺžkou viac ako 300 kilometrov. Je rozdelená na šesť etáp, ich trasy spájajú Jeseníky s južnou Moravou. Začať tak môžete na hraniciach s Poľskom a cieľ vás čaká vo vinárskej oblasti južnej Moravy a pri slávnom Lednicko-valtickom areáli.

  • Oblasť: východná časť Českej republiky
  • Dĺžka trás: od 40–80 km

Trasa železnej opony

Trasa železnej opony je cyklotrasa, ktorá sleduje bývalú hranicu medzi západným a východným blokom počas studenej vojny. Trasa má celkovú dĺžku 10 000 kilometrov, z toho takmer 900 km vedie cez Českú republiku. Začína na východe pri Aši, vedie cez NP Šumava až do južnej časti Moravy. Chodník je vhodný pre cyklistov všetkých úrovní zdatnosti a ponúka možnosť objavovania mnohých rôznych kultúr a tradícií počas jednej cyklo výpravy.

  • Oblasť: západná až juhovýchodná časť
  • Dĺžka trás: 17–70 km

Tip na auto

Slovensko

Dunajská cyklo cesta

Slovenská Dunajská cyklo cesta je jednou z najdlhších cyklotrás na Slovensku s celkovou dĺžkou 168 kilometrov. Trasa vedie prevažne pozdĺž rieky Dunaj a ponúka cyklistom krásne výhľady na okolitú krajinu a historické pamiatky. Počas cesty prejdete nádhernými mestami ako je Bratislava alebo Komárno. Trasa je vhodná pre cyklistov všetkých úrovní.

  • Oblasť: Slovensko – juhozápad
  • Dĺžka trasy: až 168 km

Cyklotrasa Bevlava

Slovenská cyklotrasa Bevlavaktorá postupne prepája moravsko-slovenské pohraničné oblasti. Nie je ešte kompletne dostavaná, ale už teraz sa môžete prejsť po krásne upravených trasách, ktoré prepájajú rieky Bečvy, Vláry a Váhu.

  • Oblasť: Slovensko – severozápad
  • Dĺžka: 50 km

Tip na auto

Rakúsko

Mozartova cyklotrasa

Cyklotrasa vedie cez malebné rakúske dediny a mestá, vrátane Salzburgu, rodného mesta slávneho skladateľa Mozarta. Chodník je dobre značená a ponúka krásne výhľady na okolitú krajinu a historické pamiatky. Cyklisti na tejto trase tiež prejdú nádhernou prírodou rakúskych Álp a okolitých jazier.

  • Oblasť: Rakúsko – západ
  • Dĺžka: až 450 km

Každá z týchto trás má svoje vlastné krásy a ponúka unikátny zážitok. Pokiaľ hľadáte nádherné cyklistické trasy v Českej republike, na Slovensku alebo v Rakúsku, určite by ste mali zvážiť návštevu týchto miest a užiť si nezabudnuteľnú cyklistickú dovolenku.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: