Proc sdilet auto

8 důvodů, proč sdílet své auto

Jaký pocit ve vás vyvolá myšlenka sdílet své auto jiným lidem? Dnes je to běžná věc a jenom v České republice sdílí své auto už přes šest tisíc majitelů. Přečtěte si osm důvodů, proč má smysl sdílet své auto právě na HoppyGo.

1. Sdílet může kdokoliv

Pronajmout auto může kdokoliv, ne jenom firma. Vyzkoušet si business půjčování aut může i obyčejný člověk, který vlastní pouze jedno auto. Majitel na platformě se může sám rozhodnout, kdy a jak často chce své vozidlo sdílet. Může si propočítat náklady na amortizaci auta nebo zda mu vzniknou daňové náklady. Jak je to s oznamovací povinností podle nové směrnice DAC 7 si můžete přečíst zde

2. Nevyužité auto může vydělávat

Rozdíl mezi autem, které stojí ladem před domem a autem, které jezdí, může znamenat hodně. Třeba i deset tisíc korun měsíčně. Sdílet své auto tak přináší majitelům možnost snadného přivýdělku. Stačí auto nabídnout ostatním v době, kdy ho zrovna nepotřebujete, a vůz se vrátí zpět i s penězi. Bude přitom vykonávat to, k čemu bylo vyrobeno, bude jezdit. Loni si takto majitelé aut rozdělili rekordních 32 milionů korun. Kolik si vydělal nejaktivnější majitel? Podívejte se na zhodnocení roku 2022 očima CEO HoppyGo, Robina Švaříčka.

3. Cenu si stanoví sám majitel

Při nastavení ceny vám nikdo nebude mluvit do toho, za jakou částku byste měly své auto půjčovat. HoppyGo vám ale může poradit. Stačí se obrátit přímo na naše fleetové oddělení: fleet@hoppygo.com. Cena samozřejmě ovlivňuje situaci na trhu, respektive nabídku a poptávku. Pokud bude váš soused nabízet podobné auto o třetinu levněji, přijde mu více poptávek. Na druhou stranu zákazník může vybírat z velké nabídky typů vozidel. Může si vybrat novou Octavii anebo bude spokojený s desetiletou Octavií za poloviční cenu.

4. Auto kompletně pojištěné

Všechna registrovaná vozidla jsou na HoppyGo havarijně pojištěna. Pojištění platí řidič, a to při tvorbě poptávky. Majitel za pojištění nic neplatí.  Vztahuje se na jednotlivé dny zápůjčky a není k němu třeba žádných papírových smluv. Zahrnuje pojištění skel, asistenční služby a náhradní vůz nebo pojištění zpronevěry. Pojištění kryje vše od kolize, střetu se zvěří, pádu předmětů na vůz přes požár, výbuch, zásah bleskem, poškození po krupobití, vichřici či povodni nebo záplavy. Pokryje také zásah cizí osoby, tedy vandalismus a odcizení vozidla.

5. Pomůžete životnímu prostředí

Sdílení aut je smysluplný a udržitelný přístup k mobilitě. Dle posledních studií každý pravidelně sdílený vůz nahradí v městě 5 až 15 aut. Sdílením vlastního auta tak přispíváte k efektivnímu využití již vyrobeného auta a snižuje ekologickou zátěž, kterou výroba představuje. Naše města tak nemusí připomínat velká parkoviště.

6. S aplikací máte zápůjčky doslova pod palcem

Stát se majitelem v komunitě HoppyGo můžete jednoduše na pár kliknutí v aplikaci. Přidejte vaše auto, nafoťte malý technický průkaz, nahrajte perfektní fotky auta, nastavte cenu pronájmu a kalendář dostupnosti. Během několika hodit údaje zkontroluje fleetové oddělení HoppyGo a můžete se těšit na příchozí poptávky.

7. Jistota ověřených řidičů

Každý uživatel, který se na platformu zaregistruje projde důkladným ověřením. Požadujeme občanský a řidičský průkaz, kontaktní údaje a selfie fotografii pro ověření totožnosti. Zaměřujeme se také na prověření bezdlužnosti. Majitelé tak nemusí mít strach, že auto poptá neověřená osoba.

8. Rozhodujete sami

Pouze vy rozhodujete o tom, kdy a komu své auto půjčíte. Nemůžete půjčovat vůz každý den? To vůbec nevadí! Nejen, že můžete vybrat dny, kdy auto chcete nabídnout, ale také můžete každou poptávku odmítnout. Vaše auto tedy máte k dispozici tak, jak potřebujete, a navíc si můžete něco vydělat.

Co je to HoppyGo?

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2 500 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinnými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.

Sdílejte tento článek na: