Proc sdilet auto

8 dôvodov, prečo zdieľať svoje auto

Aký pocit vám napadne, keď pomyslíte na to, že by ste mohli svoje auto zdieľať s inými ľuďmi? Dnes je to už bežná vec a len v susednej Českej republike zdieľa svoje auto viac ako šesť tisíc majiteľov, postupne sa k nim pridávajú aj majitelia zo Slovenska. Prečítajte si osem dôvodov, prečo má zmysel zdieľať svoje auto práve na HoppyGo.

1. Zdieľať môže ktokoľvek

Každý môže prenajímať svoje auto, nielen firmy. Aj obyčajná fyzická osoba, ktorá vlastní iba jedno vozidlo si môže vyskúšať vlastný “biznis” prenájmu áut. Majiteľ na platforme HoppyGo sa môže sám rozhodnúť, kedy a ako často chce svoje vozidlo prenajímať. Môže si vypočítať náklady na amortizáciu vozidla alebo zistiť, či mu vzniknú daňové náklady. Informácie o povinnostiach ohľadom podávania priznania podľa novej smernice DAC 7 môžete nájsť tu.

2. Nevyužité auto môže zarábať

Rozdiel medzi autom, ktoré iba stojí pred domom a autom, ktoré jazdí, môže znamenať veľa. Napríklad aj stovky eur mesačne. Zdieľať svoje auto tak prináša majiteľom možnosť jednoduchého zárobku. Stačí auto ponúknuť ostatným v dobe, kedy ho práve nepotrebujete, a vozidlo sa vám vráti späť aj s peniazmi navyše. Bude pritom robiť iba to, k čomu bolo vyrobené, bude jazdiť. Ako sa majiteľom darilo v Českej republike si môžete prečítať v zhodnotení roku 2022 očami CEO HoppyGo, Robina Švaříčka.

3. Cenu si stanoví sám majiteľ

Pri nastavení ceny vám nikto nebude hovoriť do toho, za akú čiastku by ste mali svoje auto prenajímať. HoppyGo vám ale môže poradiť, pokiaľ o to budete stáť, stačí sa obrátiť na naše fleetové oddelenie na adrese: fleet@hoppygo.com. Cenu ovplyvňuje aj situácia na trhu, respektíve ponuku a dopyt. Pokiaľ bude váš sused ponúkať podobné auto o tretinu lacnejšie, môžee mať aj viac rezervácií. Na druhú stranu zákazník si môže vyberať naozaj z veľkej ponuky vozidiel. Môže si vybrať najnovšiu Octaviu alebo bude spokojný s ojazdenou desaťročnou Octaviou za polovičnú cenu.

4. Auto kompletne poistené

Všetky registrované vozidlá sú na HoppyGo havarijne poistené. Poistenie platí vodič, a to pri tvorbe rezervácie. Majiteľ za poistenie nič neplatí. Vzťahuje sa na jednotlivé dni zápožičky a nie je k nemu potrebná tuna papierových zmlúv. Zahŕňa poistenie skiel, asistenčné služby a náhradné vozidlo alebo poistenie sprenevery. Poistenie kryje všetko od kolízie, stretu so zverou, pádu predmetov na vozidlo, cez požiar, výbuch, zásah bleskom, poškodenie pri krupobytí, víchrici, záplavy alebo povodni. Pokryje tiež zásah cudzej osoby, teda vandalizmus a odcudzenie vozidla.

5. Pomôžete životnému prostrediu

Zdieľanie áut je zmysluplný a udržateľný prístup k mobilite. Podľa posledných ľtúdií každý pravidelne zdieľaný automobil nahradí v meste 5 až 15 áut. Zdieľaním vlastnéh vozidla tak prispievate k efektívnemu využitiu už vyrobeného auta a znižujete ekologickú záťaž, ktorú výroba predstavuje. Naše mestá tak nemusia pripomínať veľké parkoviská.

6. S aplikáciou máte zápožičky doslova pod palcom

Stať sa majiteľom v komunite HoppyGo môžete jednoducho na pár kliknutí v aplikácií. Pridajte vaše auto, nafoťte technický preukaz, nahrajte perfektné fotky auta, nastavte cenu prenájmu a kalendár dostupnosti. Behom niekoľko hodín údaje skontroluje fleetové oddelenie HoppyGo a môžete sa tešiť na prichádzajúce rezervácie.

7. Istota overených vodičov

Každý užívateľ, ktorý sa na platformu zaregistruje prejde dôkladným overením. Požadujeme občiansky a vodičský preukaz, kontaktné údaje a selfie fotografiu pre overenie totožnosti. Zameriavame sa tiež na preverenie bezdlžnosti. Majitelia tak nemusia mať strach, že auto si rezervuje neoverená osoba.

8. Rozhodujete sami

Iba vy rozhodujete o tom, kedy a komu svoje auto požičiate. Nemôžete prenajímať vozidlo každý deň? To vôbec nevadí! Nielen, že môžete vybrať dni, kedy auto chcete ponúknuť, ale tiež môžete každú rezerváciu odmietnuť. Vaše auto teda máte k dispozícií tak, ako potrebujete, a navyše si môžete niečo privyrobiť.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: