Pronájme automobilu na rodinnou dovolenou

5 tipů na rodinnou dovolenou v Česku

Česko je ideálním místem pro letní dovolenou, nabízí nekonečné množství zajímavých míst a atrakcí pro vás i vaše ratolesti. Užijte si panenskou přírodu s divokými koni, tajemné jeskyně nebo zábavné muzeum kuriozit.

 

ZUBŘI A DIVOCÍ KONĚ

Pronájem auta na výlet do Milovic

Část Milovic sloužila spousty let jako vojenský areál, ten se ale v roce 2005 proměnil v přírodní rezervaci. Ta chrání spoustu vzácných rostlin a živočichů. Pasou se tu dokonce divocí koně a zubři. Kromě klidu přírody si v Milovicích užijete i adrenalin v Tankodromu, kde se projedete vojenským vozidlem. Na drobné občerstvení se stavte v sympatické Milovické nádražce, kde si dáte kromě domácího pečiva i kvalitní kávu.

 

DO JESKYNÍ MORAVSKÉHO KRASU

Pronájem auta na výlet do jeskyní

Na Moravě najdete nejvýznamnější krasovou oblast s 1 100 jeskyněmi. Do 5 z nich se můžete podívat a každá nabízí jiný zážitek. Vyhledávanou Punkevní jeskyně proplujete na loďce po podzemní říčce a prohlídnete si samotné dno propasti Macocha. V Jeskyni Balcarka se pokocháte bohatou barevnou krápníkovou výzdobou. Fanoušci vojenství by měli směřovat do jeskyně Výpůstek, dřív byla využívána českou armádou jako dvousetmetrové velitelské pracoviště. Rezervujte si prohlídku jeskyně a vyrazte!

 

MÁCHŮV KRAJ

Auto na výlet na Máchovo jezer

Není divu, že si básník K. H. Mácha oblast jižně od České lípy oblíbil. Romantické rokle, jezírka a lidová architektura tvoří idylickou kombinaci. V letních měsících slouží Máchovo jezero ke koupání, ale i k vodním sportům a rekreačnímu rybaření. Až vás voda omrzí, v okolí se nachází nemalé množství turistických cílů – reliéfy Čertovy hlavy vyryté do skály, hrad Bezděz, Muzeum Karla H. Máchy nebo přírodní památka Mšenské pokličky.

 

DOBRODRUŽSTVÍ V JESENÍKÁCH

Půjčení auta na výlet do Jeseníků
Zdroj: navstivtejeseniky.cz

Za aktivnější dovolenou se vydejte do Jeseníků. Kromě krásné přírody tu na vás totiž čeká Adrenalin park. Plujte po řece Moravě na kánoích, objevujte jesenickou přírodu ze hřbetu koně nebo na terénní čtyřkolce. Překonejte strach a šplhejte mezi vzrostlými stromy v lanovém centru. Nebojte, mají zde i méně náročné trasy pro děti.

 

KURIOZITY V PELHŘIMOVĚ

Pronájem auta na výlet do Pelhřimova
Zdroj: pelhrimovsko.cz

Největší, nejmenší, nejdelší, nejtěžší, nejrychlejší, nejvytrvalejší samá nej najdete v Pelhřimově. Sídlí tu muzeum, které mapuje unikátní výkony českých a světových rekordmanů. Připravte se na opravdu raritní exponáty, jako je čtyřmetrový plyšový medvěd nebo mramorové housle. V expozici Zlaté české ručičky vystavují kytary, housle, mandolíny, vázy a obrazy vytvořené ze sirek Tomášem Kordou nebo Monu Lisu vytvořenou ze zrnek rýže. Děti i pejsci vítáni!

Česká republika je letním rájem. Pro více inspirace na dovolenou v Česku navštivte náš přehled s více jak 300 tipy na zajímavá místa, ubytování i restaurace.

SLEDUJTE NÁS NA INSTAGRAMU