Pronájem auta na výlet v Brně

Vyrazte si odpočinout do přírody v okolí Brna

Počasí začíná výletům do přírody přát, tak toho využijte! V okolí Brna najdete unikátní přírodní oblasti a útvary, které stojí za návštěvu. Nadýchejte se čerstvého vzduchu, protáhněte nohy a nechte odpočinout přepracovanou hlavu. U potoka, vodopádu, nebo na vrcholku hory si užijete ten správný klid.

 

Skaliska a středověké hrady: Chřiby

Pronájem auta na výlet v okolí Brna

Toto horské pásmo zabírá téměř 340 kilometrů čtverečních. Vyrážet objevovat jeho krásy tak můžete opakovaně, aniž by vás začalo nudit. Krajina plná potoků, studánek, skalisek a lesních zákoutí působí jako z pohádky. To jen podporují středověké hrady a zříceniny jako například hrad Buchlov nebo zřícenina hradu Cimburk. Milovníci výhledů se musí zastavit u skály Kazatelna, na jejíž vrchol vedou vytesané schody. Od dvouramenného křížku se vám naskytne dechberoucí pohled.

 

Mnohakilometrové cyklotrasy: Přehrada Dalešice

Pronájem auta na výlet v okolí Brna

Okolí přehrady Dalešice uspokojí všechny cyklisty i ty, kteří se raději kochají krajinou za chůze. I když se nedá jít přímo kolem vody, nad údolím vedou mnohakilometrové turistické cesty i cyklotrasy. Přehrada se také stala útočištěm několika ohrožených druhů ptáků, jako jsou čápi, volavky a orli. Třeba budete mít štěstí a některého z nich zahlédnete.

 

Údolí opředené pověstmi: Trenckova rokle

Pronájem auta na výlet v okolí Brna

Na pomezí Jihomoravského kraje a Vysočiny vytváří řeka Bobrůvka malebné údolí. Pojmenované je podle barona Františka von Trecka, vůdce pandurů, který se zde dle pověsti skrýval, když na něj vydala Marie Terezie zatykač. Roklí protéká malý potok, který díky velkým balvanům vytváří zajímavé vodopády. Místní chladné a vlhké mikroklima přeje kapradinám a horským mechům. Budete žasnout nad těmi rozměry! 

 

Listnáče, kam se podíváš: Ždánický les

Pronájem auta na výlet v okolí Brna

Tento přírodní park se rozkládá na ploše 68 kilometrů čtverečních. Hluboké listnaté lesy skrývají nejen kus krásné přírody, ale i naše kulturní dědictví – například hradiště Mezilesice, zříceninu hradu Kepkov, nebo Palánku. Kolem nejvyššího vrcholu U Slepice najdete řadu památníků a pomníků jako vzpomínku na 2. světovou válku. Ideální místo, kde skloubíte lásku k přírodě a historii.

 

Pozorování ptáků: Choryňské rybníky

Pronájem auta na výlet v okolí Brna

Komplexní soustavu rybníků, mezi které patří například Křivoš, Záviš a Magdaléna, najdete u Hustopečí nad Bečvou. Slouží primárně k chovu ryb. Staly se však domovem zajímavých vodních ptáků, a tak je sem jezdí lidé z povzdálí pozorovat. Zahlédnout můžete kachnu divokou, volavku popelavou, racka chechtavého a kormorána velkého. Koupání v rybnících však nedoporučujeme.

 

Hora připomínající sopku: Květnice

Pronájem auta na výlet v okolí Brna

Hora Květnice je dominantou Tišnovska a oblíbený cíl vycházek. Přestože dosahuje výšky pouhých 469,5 metrů nad mořem, je tento izolovaný kopec nepřehlédnutelný. Pro charakteristický tvar prý byl dlouho považována za sopku, nemá však s vulkanickou činností nic společného. Trasa na vrchol je nenáročná, nebojte se tedy přibrat vaše děti a psy.

Ať už preferujete procházky po rovince, pořádný výšlap nebo se raději v klidu kocháte historickým dědictví, okolí Brna vás plně uspokojí. Nabídne vám spousty možností, jak načerpat síly do dalšího týdne. Nezapomeňte si na výlet vybrat ideální auto. Co takhle ŠKODA OCTAVIA s nízkou spotřebou a dostatkem místa v kufru?