Veľkonočné tipy na výlety

Velikonočný predĺžený víkend priamo láka k naplánovaniu výletu. A ten, kto myslel dopredu, má už svoje auto na sviatky rezervované. A kto ešte nie, práve je ten najvyšší čas tak urobiť! Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi, kde zažiť aftmosféru Veľkej noci alebo sa ísť odreagovať do prírody.

 

Krížová cesta v Kežmarku

Chcete zažiť niečo tradičné? Nenechajte si ujsť sviatočné duchovné posolstvo na nádvorí kežmarského hradu, ktoré bude podané dramatizovanou formou textov, tie budú obohatené skladbami chrámového zboru. Túto udalosť organizuje farnosť Kežmarok, rímsko-katolícka cirkev. Krížová cesta sa odohráva na Kalvárii v netradičnom prostredí hradu.

Miesto konania: Kežmarský hrad – nádvorie
Dátum: 15. 4. 2022, 20:00 
Vzdialenosť: 340 kilometrov z Bratislavy, zhruba 3 a pol hodiny cesty a 112 kilometrov z Košíc, zhruba 1 hodina cesty. 

Veľká noc na Veži Snov

Hľadáte možnosti, kam s deťmi? Tak toto bude pre vás to pravé orechové. Prenajmite si auto a vyrazte na Štrbské Pleso, kde to môžete počas soboty aj nedele. Na vašich najmenších na mieste čaká hľadanie veľkonočných kraslíc, sladké odmeny, množstvo zábavy a, samozrejme, nebudú chýbať ani výhľady na Vysoké Tatry.

Miesto konania: Štrbské Pleso 
Dátum: 16. 4. – 17. 4., 13:00 – 16:00
Vzdialenosť: 320 kilometrov od Bratislavy, zhruba 3 a pol hodiny cesty a 140 kilometrov z Košíc, zhruba 1 a pol hodiny cesty.

Veselá Veľká noc na Štrbskom Plese

Neviete, kam počas Veľkej noci, no zároveň chcete byť v horách? Navštívte Štrbské Pleso, kde sa bude konať počas veľkonočnej nedele veselý program a takisto karneval masiek. Zábavu môžete zažiť priamo na svahu! Ak prídete v kostýme dostanete celodenný skippas, a to len za 14,90 € Počas dňa sa môžete tešiť aj na preteky masiek, kultúrny program na Námestí MS 1970, kde sa predstaví folková skupina Bravo, tanečná skupina Ruty – Šuty, Country duo Weteráno, Aranka z Jarovíc – ľudová rozprávačka a hudobná skupina Bukasový masív.

Miesto konania: Štrbské Pleso, Námestie MS 1970
Dátum: 16. 4. 2022, 9:00 – 18:00 hodín
Vzdialenosť: 320 kilometrov od Bratislavy, zhruba 3 a pol hodiny cesty a 140 kilometrov z Košíc, zhruba 1 a pol hodiny cesty.

Velkanoc2022

Zľavový kód je platný do 19.4.

Večera pod hviezdami 

Hľadáte niečo jedinečné? Zažite večeru v nadmorskej výške 1751 metrov nad morom, ktorá bude plná zaujímavého programu a jedla. Táto udalosť sa koná len počas 7 mimoriadnych termínov. Program začína v Apreski bare v Tatranskej Lomnici, následne vás čaká cesta lanovkou na Skalnaté Pleso. Zo stanice sa presuniete do reštaurácie Panorama. Po večeri a zážitkovom programe budete mať možnosť navštíviť vyhliadkovú vežu a užiť si výhľady na štíty Tatier pod rúškom noci. 

Miesto: Skalnaté Pleso
Vzdialenosť: 345 kilometrov z Bratislavy, zhruba 4 hodiny cesty a 130 kilometrov z Košíc, zhruba 1 a pol hodiny cesty.

(zdroj: Hotels.com)

Vínne Randevú – Moderná slovenská šľachta

Hľadáte na Veľkú noc čosi odlišné od bežných zážitkov pre toto obdobie? Vyskúšajte spojenie hôr a degustácie vín vo Vinotéke Selaví v Hoteli Lomnica. Degustovať budete jedinečné novošľachtence zo Slovenska, ktoré pre vás vybral someliér z rôznych vinárstiev. Degustácia je spoplatená a cena vstupenky je 17,90 €. Po kliknutí na tento odkaz sa vám zobrazí udalosť, kde nájdete viac informácií.

Miesto konania: Tatranská Lomnica – Hotel Lomnica
Dátum: 15. 4. 2022, 19:00
Vzdialenosť: 340 kilometrov z Bratislavy, zhruba 3 a pol hodiny cesty a 120 kilometrov z Košíc, zhruba 1 a pol hodiny cesty..

(zdroj: https://www.tatry.sk/vinne-randevu-moderna-slovenska-slachta/)

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: