Pronájem vozu na výlet na vyhlídky

5 vyhlídek na netradičních místech

Kdo by nemiloval výhledy? V Česku jich najdete požehnaně – z rozhleden, vrcholků kopců nebo skal. My jsme pro vás ale našli vyhlídky tam, kde byste je možná nečekali. Vyšplhejte na konstrukci vysoké pece, střechu muzea nebo se pokochejte výhledem z věže moderního kostela.

 

1. SKOKANSKÝ MŮSTEK V LOMNICI

Pronájem auta na výlet do Lomnice nad Popelkou
Zdroj: jicin.org
Pronájem auta na výlet na rozhlednu Lomnice nad Popelkou

Pokud jste si někdy chtěli vyzkoušet pocit skokanů na lyžích před samotným výkonem, teď máte tu možnost v Lomnici nad Popelkou. Na vrcholu nájezdové věže skokanského můstku K70, tedy věže zdejšího největšího můstku, byla zřízena rozhledna. Z 28metrové výšky dohlédnete na Orlické hory, Podkrkonoší, Krkonoše i Český ráj.

 

2. BOLT TOWER

Pronájem auta na výlet do Dolních Vítkovic
Zdroj: czechtourism.cz

Denně se v Dolních Vítkovicích v útrobách vysoké pece č. 1 vyrobilo až 1 200 tun surového železa. Dnes tato konstrukce spolu s moderní nástavbou slouží návštěvníkům jako vyhlídka. Kovové ochozy v 80 metrech nejsou nic pro akrofobiky. Z vyhlídkové terasy vybavené dalekohledy dohlédnete nejen na celou Ostravu, ale i na horizont Beskyd.

 

3. VĚŽ KOSTELA SV. DUCHA

Pronájem automobilu na výlet do Starého města
Zdroj: uzasnamorava.cz

Moderní kostel z roku 2014 ve Starém městě u Uherského hradiště zpřístupnil jednu ze svých prosklených věží. Výšlap 231 schodů do výšky 43 metrů se určitě vyplatí, prohlédnete si totiž z výšky Staré město a Uherské hradiště, ale dohlédnete i na Chřiby a Karpaty.

 

4. STŘECHA NÁRODNÍHO ZEMĚDĚLSKÉHO MUZEA

Pronájem auta na výlet do Prahy
Zdroj: nzm.cz

Národní zemědělské muzeum nabízí návštěvníkům jeden z nejhezčích výhledů na Prahu.  Ze střechy dohlédnete na všechna významná místa historie i současnosti hlavního města. Na místní zahrádce najdete i včelí úly, políčko se zemědělskými plodinami a trávník k posezení.

 

5. VODÁRENSKÁ VĚŽ V KOLÍNĚ

Pronájem vozu na výlet do Kolína
Zdroj: cestamipromen.cz

Tato unikátní vodárenská věž v Kolíně z 20. let byla prohlášena za kulturní památku a zachráněna městem před zchátráním. Dnes je 45 metrů vysoká věž přístupná veřejnosti. Z panoramatické vyhlídky v nejvyšším patře si prohlédnete celý Kolín i s jeho okolím. 

Vemte rodinu nebo přátele na výlet a překvapte je netradičním výhledem. Nezapomeňte si na své cesty rezervovat vhodné auto na HoppyGo. Doporučujeme úsporný vůz ŠKODA RAPID – pyšní se spotřebou pouze 4 litry na 100 kilometrů a cenou 762 Kč za den.

SLEDUJTE NÁS NA INSTAGRAMU