Najfotogenickejšie miesta na Slovensku

Svetový deň fotografií pripadá na 19. augusta, a my sme sa rozhodli osláviť ho výberom tých najkrajších miest na Slovensku, ktorým to na fotke naozaj pristane. Miesta sa nachádzajú v rôznych krajoch na Slovensku. Na našom Instagrame sa môžete zapojiť aj do našej foto súťaže a vyhrať zľavu na prenájom auta cez HoppyGo.

Levanduľové pole na Záhorí

Toto magické miesto sa nachádza neďaleko Malaciek pri hraniciach s Rakúskom v oblasti obce Malé Leváre. Levanduľové pole sa rozlieha v blízkosti Rudavy, kde sa pohodlne dopravíte autom. Zažiť môžete krásnu scenériu. Vydať sa môžete napríklad aj na samozber, ktorý prebieha každoročne od začiatku leta, no takisto môžete toto miesto využiť na vytvorenie krásnych fotografií ešte pred samotným zberom.
Neďaleko sa náchádza aj Levanduľový dvor – zrekonštruovaná hospodárska usadlosť z roku 1821, v ktorej si môžete zakúpiť výrobky z levandule a ponúka aj možnosť ubytovania. 

zdroj https://levanduland.sk/#galeria

Zámok Halič

Vyrazte za kultúrou a históriou do obce Halič! Nachádza sa tu nádherný zrekonštruovaný zámok, v ktorom je možné sa ubytovať, usporiadať svadba či navštíviť wellness. Samotný zámok je situovaný na osamelom zalesnenom kopci pri obci Halič. Pohľad na zámok je takmer ako z rozprávky a výhľady z okien veľkolepé, keďže je možné vidieť až 15 okolitých dedín a pri dobrej viditeľnosti aj niektoré končiare Vysokých Tatier. K zámku patrí aj menší lesopark o rozlohe 13 hektárov, v ktorom nájdete aj umelé jazero. K zámku sa dostanete pohodlne autom a v areáli nájdete menšie parkovisko.

Ak sa vydáte na návštevu, nezabudnite, že prehliadku si je nutné rezervovať vopred osobne, telefonicky alebo emailom. Takisto je jedna z podmienok na prehliadku naplnenie minimálnej kapacity 6 osôb. Celková dĺžka prehliadky je zhruba hodina a trasa prehliadky je presne určená a neprechádza všetkými priestormi. Počas prehliadky môžete vidieť napríklad župnú sieň s pôvodnou výzdobou z roku 1762 a prehliadka končí v pôvodnom klenbovom priestore vinárne. Všetky podrobnosti si môžete pozrieť tu.  

zdroj https://zamockyhotelgalicianueva.sk/galeria/

Hojdačky v Zázrivej

Spojenie nádychu adrenalínu a nádherných výhľadov? Vydajte sa na výlet za hojdačkami v Zázrivej. V tejto obci sa nachádzajú dokonca až 2 hojdačky s nádhernými výhľadmi na prírodu, jedna na Malú Fatru a tá druhá sa nachádza na skalnatom brale a ponúka výhľad na okolitú prírodu. Obe hojdačky sa nachádzajú v časti obce Zázrivá, ktorá sa nazýva Havrania. Pod sklanatým bralom sa nachádza menšie parkovisko kde môžete odstaviť auto. Cesta k hojdačke nad bralom trvá asi 30 minút. Ak však chcete navštíviť hojdačku s výhľadom na Malú Fatru, pripravte sa na zhruba hodinovú cestu a o čosi náročnejší terén. 

zdroj https://cestujzamenej.sk/2021/02/21/hojdacka-zazriva-na-skalnom-brale-s-nadhernym-vyhladom/

Tomášovský výhľad

Tomášovský výhľad patrí rozhodne k jedným z najkrajších na Slovensku. Je to vlastne skalný útvar týčiaci sa ponad riekou Hornád. Výstup je nenáročný, teda ho zvládnete. Trasa má zhruba 3 kilometre, je dobre označená a na jej konci sa dočkáte výhľadu zo skaly, z ktorej si za dobrej viditeľnosti budete môcť vychutnať pohľad na Vysoké Tatry. 

Začiatok trasy je na parkovisku Čingov, ktoré je spoplatnené a strážené. Musíte sa držať žltej značky, ktorá vás prevedie aj okolo pomníka venovaného Slovenskému raju. To je bod, kde trasa naberie menšie stúpanie, no nemusíte sa báť.  Dĺžka trasy je zhruba 3 a pol kilometra a trvá zhruba hodinu a pol takže ju zvládnu aj tí najmenší. Cestu si môžete predĺžiť a zabočiť aj na 2 menšie výhľady, ku ktorým vedie odbočka.

zdroj https://www.beautifulslovakia.sk/slovensky-raj

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: