Lyžovačka na Slovensku

Rozmýšľate, kam vyraziť na lyže v v rámci Slovenska? Pozrite sa na naše tipy v tomto článku. Ukážeme si najlepšie strediská u nás.

Vysoké Tatry

Pri téme lyžovačka príde na um zrejme každému z nás myšlienka na Vysoké Tatry. V tomto regióne je možné nájsť až 24 kilometrov upravených zjazdoviek. Niektoré z nich vás vyvezú až do oblakov. Medzi tie najlepšie a najznámejšie patria – Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso, Starý Smokovec, Ždiar – Strednica a Bachledka.
V Tatranskej Lomnici sa nachádza
najdlhšia a zároveň najvyššie položená zjazdovka na Slovensku. Je dlhá 5,7 kilometra a pri jej zdolání prekonáte výškový rozdiel 1300 metrov.

Ak patríte medzi ľudí, ktorí majú radšej bežky, odporúčame vydať sa na Štrbské Pleso. Na mieste nájdete viacero upravovaných tratí s rôznou dĺžkou.

Vyšie spomenuté strediská disponujú aj rozsiahlimi parkoviskami, teda je možné zaparkovať auto takmer pri vlekoch.

No aby sme nezabudli, tieto strediská nie sú len pre lyžiarov či snowboardistov! Na Hrebienku na svoje si tu prídu aj tí menší alebo tí z vás, ktorí nelyžujú alebo nejazdia na snowboarde. Nachádza sa tu 2,5 kilometra dlhá dráha výlučne pre sánkarov.

Jasná

Medzi najobľúbenejšie strediská nepochybne patrí aj Jasná s nadmorskou výšku 1670 metrov. V tomto stredisku sa môžete priamo na vrchole rozhodnúť, či chcete práve lyžovať na južnej alebo severnej strane. Dohromady tu nájdete až 50 kilometrov zjazdoviek rôznej obtiažnosti. Na vrchol Chopku sa je možné dostať novými lanovkami Funitel a to len za 8 minút. Na vrochle sa nachádza najvyššie položený hotel v strednej Európe – hotel Rotunda

Veľmi obľúbené je v tejto lokalite večerné lyžovanie na osvetlenej zjazdovke v lokalite Biela Púť. Nechýbajú nové
parkoviská, veľké
bezplatné nájdete v Pavčinej Lehote. 

 

Požičajte si auto na zimný výlet

Či už potrebujete dostupný hatchback, auto s pohonom 4x4 alebo dodávku pre všetkých kamarátov, na HoppyGo nájdete presne to, čo hľadáte.

Donovaly – Snowpark

V tejto obľúbenej lokalite pri Ružomberku nájdete až 19 zjazdoviek a to prevažne s obtiažnosťou ľahká až stredne ťažká. Na svoje si prídu aj milovníci freestyle jazdenia keďže na zjazdovke sa nachádza jeden z najlepšie vybavených snowparkov na Slovensku – Riders park Záhradište.

V areály sa nachádza aj klzisko, teda je možné si zahrať hokej poprípade navštíviť s deťmi funpark. Tu nájdete rôzne prekážky a posuvné pásy  pre tých najmenších. Ideálne miesto pre deti naučiť sa lyžovať.

 

 

Všetky potrebné aktuálne informácie o strediskách nájdete na tejto stránke. Nájdete tu aj kamery priamo zo svahov no aj aktuálnu výšku snehu a počet spustených vlekov na danej zjazdovke.

 

 

Zdieľajte tento článok: