kam k vode na slovensku

Kam k vode v okolí Bratislavy a Košíc

Rozmýšľate kam na výlet na Slovensku počas tropických dní? Už nemusíte! Pripravili sme si pre vás pár tipov kam sa vydať za osviežením.

Štrkovisko Ivanka pri Dunaji

Štrkovisko sa nachádza sa len na skok z Bratislavy v okrese Senec, v obci Ivanka pri Dunaji a ponúka možnosť príjemného osvieženia počas najbližších tropických dní.

Ide o bývalé štrkovisko, ktoré je voľne prístupné. Vstup do vody je na vlastnú zodpovednosť. Na mieste nájdete menšiu provizórnu pláž s pozvoľným vstupom do vody a bufet s občerstvením. Jazero sa mimo letných mesiacov využíva aj na rybolov.

Slnečné jazerá

Poznáte ich možno aj pod názvom Senecké jazerá. Vznikli spojením pôvodne až piatich jazier, ktoré sa zlúčili do jedného o rozlohe cez sto hektárov. Ponúkajú skvelú možnosť letnej rekreácie na Slovensku.

Voda je na tomto mieste pravidelne testovaná a vstup je spoplatnený. Cena za vstupenku na sezónu je však pomerne nízka. Nie je potreba ani brať desiatu. Na mieste sa nachádza dostatčné množstvo bufetov a reštaurácií.

Slnečné jazerá ponúkajú aj možnosť ubytovania sa a to v apartmánoch, hoteloch, bugalovoch alebo je tu aj možnosť pristaviť si vlastný karavan. A ak vás nebaví len ležať, nájdete aj možnosť športového a adrenalínového vyžitia ako napríklad – plážový volejbal a vodné skútre. Na svoje si prídu aj milovníci jógy, zumby a dalších športov.

Čiernovodské jazero

Ďalšie zaujímavé jazero v tesnej blízkosti Bratislavy a Slnečných jazier je aj tzv. Guľáška alebo Hlboké. Toto jazero je vyhľadávané  windsurfermi a potápačmi. Patrí medzi najčistejšie jazerá na Slovensku a známe je taktiež aj svojou neobvyklou priezračnosťou.

Jeho rozloha je 95 hektárov a maximálna hĺbka až 17 metrov. Má členitý štrkový terén s bahnistým dnom.

Bukovec 

Vodná nádrž Pod Bukovcom sa nachádza v tesnej blízkosti Košíc a bola vybudovaná na toku potoka Ida v 60. rokoch 20. storočia ako havarijná nádrž úžitkovej vody pre potreby hutníckeho priemyslu. V súčastnosti sa využíva na rybolov a rekreáciu. 

Bukovec je voľne dostupný, nachádza sa tu aj platená štrkopiesková pláž s ležadlami. Zvyšok územia tvorí neupravená prevažne trávnatá plocha. Na mieste je možné parkovať na platenom parkovisku, no je tu aj možnosť parkovania na menšom neplatenom parkovisku neďaleko hrádze.

Voda je pravidelne testovaná a jej teplota, ktorá je v priemere 20 stupňov počas celej sezóny, príjemne osvieži. Nachádza sa tu aj viacero menších bufetov s možnosťou občerstvenia a toalety.

Lom Beňatina

Lom Beňatina, miesto, ktoré má svoje čaro. Je možné ho nájsť neďaleko ukrajinských hraníc medzi obcami Beňatina a Inovce. Je známe aj pod názvom Beňatinské jazero alebo Beňatinský travertín. Je to bývalý travertínový lom, ktorý je zaplnený vodou a tvorí krásnu tyrkysovú farbu a je často porovnávaný s krásnymi Plitvickými jazerami v Chorvátsku.

V jazere je voda chladnejšia počas celej sezóny a je teda ideálna nielen na najbližšie letné horúce dni. Vstup do jazera je voľný a len na vlastné riziko.

Vinianske jazero

Jazero vzniklo koncom 19. storočia ako rybník a nachádza sa v južnej časti Vihorlatských vrchov. Zaberá plochu 8 hektárov a jeho najhlbšie miesto dosahuje až 3,8 metra. Vinianske jazero sa nachádza 11 kilometrov od Michaloviec a len 3 kilometre od Zemplínskej šíravy. V jeho areáli sa nachádza požičovňa vodných bicyklov, športového vybavenia a takisto aj detské ihrisko.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: