Kam k moru autom za 6 hodín – pár tipov od nás

Máte radi more a rozhodli ste sa, že nabližší víkend strávite na pláži? Nestihli ste si zakúpiť na poslednú chvíľu letenky? Pozrite si naše tipy kam sa dostať z Bratislavy už za pár hodín autom.

Terst alebo Trieste

Trest je hlavné mesto regiónu Friuli a Venezia Giulia na severovýchode Talianska. Je to zároveň aj prístavné mesto, ktoré sa rozlieha medzi pobrežím Jadranského mora a slovinskými hranicami. Trieste leží na hraniciach so Slovinskom a má dlhé pobrežie, ktoré ponúka možnosť dostatočného výberu toho správneho miesta na kúpanie. Do tohto mesta sa môžete dostať už za necelých 6 hodín po trase, ktorá ma dĺžku zhruba 520 kilometrov.

Piraň

Piraň je mesto na pobreží Jadranského mora, známe najmä svojím dlhým mólom, ktoré poskytuje dokonalú scenériu nie len na fotky s pozadím azúrovomodrého Jadranského mora, a benátskou architektúrou. Toto malebné mesto má populáciu len o niečo menej ako 4 tisíc obyvateľov. Piraň patrí aj medzi jedno z najzachovalejších historických miest v Stredozemnom more a aj preto rozhodne stoji za návštevu.  Do tejto destinácie je možné sa dostať za zhruba 6 hodín a cesta má dĺžku zhruba 560 kilometrov. Hneď pri meste je možné nájsť kamenistú pláž, teda nemusíte sa báť, že sa neokúpete. Ak budete chcieť navštíviť aj ďalšie oblasti vhodné na kúpanie, môžete sa vydať napríklad do neďalekého Mesačného zálivu alebo mesta Portorož, ktoré sú od Piraň len pár minút autom.

Istria

Medzi ďalšiu dovolenkovú destináciu, do ktorej sa dostanete s autom len za zhruba 6 hodín a s dĺžkou trasy zhruba 600 kilometrov, je Istria. Je to najväčší polostrov v Jadranskom mori. Polostrov sa nachádza na čele Jadranského mora medzi Terstským a Kvarnerským zálivom. Delia si ho tri krajiny: Chorvátsko, Slovinsko a Taliansko. Väčšinu Istrijského polostrova zaberá Chorvátsko so svojou Istrijskou župou. Nech už sa rozhodnete ísť do ktorejkoľvek časti tohto polostrova, rozhodne to bude stáť za to.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Používatelia tak môžu využiť vozidlá, ktoré by inak stáli na parkoviskách. Na druhej strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako používateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: