Jaké auto si půjčit

Nevíte, jaké auto vybrat? S těmito tipy budete mít jasno

Na HoppyGo najdete již 1 800 vozů různých značek i stylů. Váháte, jaké auto tedy zvolit? Zodpovězte si těchto 10 základních otázek a výběr ideálního vozu bude rázem hračka.

Pronájem auta přes aplikaci

1. Pojedete po dálnici?

Vyhledejte si, zda plánovaná trasa vede přes dálnici. Pokud ano, vybírejte vozy, které mají v ceně již dálniční známku zahrnutou. Najdete je přes filtr „dálniční známka“. Ušetříte tak nemalé výdaje.

2. Kolik kilometrů najedete?

Pronájmy zahrnují nájezd 200 km na den zdarma. Cenu za kilometr nad limit si stanovuje majitel a liší se vůz od vozu. Pokud víte, že se vám cesta protáhne, hledejte auta s nižší cenou za kilometr. Tu si opět nastavíte ve filtrech.

3. Pojedete do zahraničí?

Pro cestu do zahraničí volte vozy, u kterých překročení hranic majitelé povolují. Ve filtrech hledejte políčko cesty do zahraničí. Doporučujeme také vybírat z novějších aut, která jsou méně poruchová a poskytnou vám komplexnější vybavení a komfort.

4. Pojedete s dětmi?

Hned v úvodu aplikace nebo našeho webu můžete využít výběru „rodinná auta“, který zahrnuje vozy s dostatečným úložným prostorem a jsou tedy ideální pro cesty s rodinou. Nezapomeňte si pohlídat, aby mělo vozidlo Isofix kvůli bezpečnému přidělání autosedačky.

Pronájem auta na cestu s dětmi

5. Potřebujete auto do města?

Ideálními auty do města jsou elektromobily. Nejen, že vám ušetří peníze za palivo, ale i za parkování. Elektrická auta mohou v rámci pražských modrých a fialových zón parkovat zcela zdarma. 

6. Jak velký náklad povezete?

Rozmyslete si raději dopředu, jak velký náklad povezete. S objemnějším vybavením doporučujeme kombi či dodávku. Prostor můžete získat i díky střešnímu boxu, který někteří majitelé nabízí jako výbavu vozu.

7. Jaký máte rozpočet?

Maximální cenu pronájmu na den si můžete určit díky filtrům. Berte také v potaz spotřebu, která ovlivní vaše celkové náklady na cestu. 

8. Potřebujete převážet i mazlíčka?

Hledejte auta, ve kterých smíte převážet vašeho čtyřnohého mazlíčka. Stačí označit filtr možnost převozu zvířat. Nezapomeňte zhodnotit, zda bude mít váš miláček ve voze dostatek prostoru.

Pronájem auta na výlety se psem

9. Jak náročný bude terén?

Do náročnějších terénů, jako jsou nezpevněné bahnité cesty, doporučujeme vozy s náhonem 4×4. V zimě zase vyhledávejte auta, která nabízejí jako součást výbavy sněhové řetězy. Pokud vás má potkat náledí, vyvarujte se automobilů se zadním náhonem.

10. Jak zkušený jste řidič?

Nová auta disponují širokou škálou pomocných funkcí, když si zrovna nejste jisti s manuálním řazením nebo parkováním. Dle potřeby si označte filtry jako automatická převodovka, asistent rozjedu do kopce nebo parkovací kamera.

Nakombinujte si filtry dle vašich požadavků a ihned objevíte to pravé auto pro vás. Vyzkoušejte například jednu z novinek na platformě HoppyGo – ŠKODA KODIAQ. Toto komfortní SUV s adaptivním tempomatem a automatickou převodovkou bude skvělým parťákem na delší cesty.

SLEDUJTE NÁS NA INSTAGRAMU