Dovolená 2020

Jak si v roce 2020 naplánovat dovolené

V letošním roce nás čeká 13 státních svátků, z toho si šestkrát užijeme prodloužený víkend, což přímo vybízí k výletům. Poradíme vám, jak efektivně využít 20 dní zákonné dovolené a poznat tak krásy Česka i zbytku Evropy. Využijte volné dny na maximum, půjčte si automobil na HoppyGo dle vašich potřeb a vyjeďte vstříc dobrodružství v nové dekádě. Ať 2020 stojí za to!

Jak si naplánovat dovolenou

STÁTNÍ SVÁTKY V ROCE 2020

A kdy se tedy vyplatí vybrat si dovolenou?

PROTÁHNĚTE SI VELIKONOCE

Velikonoční svátky vycházejí již tradičně na pátek a pondělí, což znamená 4 dny volna v kuse i bez čerpání dovolené. Když si ale volno chytře naplánujete od 10. do 19. dubna, získáte celkem 10 dní volna a přitom spotřebujete pouze 4 dny zákonné dovolené. Pokud se chystáte na Velikonoce do zahraničí, zjistěte, jak se v těchto zemích slaví, aby vás nezaskočily zavřené obchody. 

KVĚTNOVÉ VOLNO

V květnu se sejdou dva po sobě jdoucí volné pátky. Užijte si celých 10 dní volna od 1. do 10. května. Přitom vyčerpáte pouze 4 dny zákonné dovolené. Co takhle nějaký evropský roadtrip? Počasí už na to určitě bude a na HoppyGo si můžete půjčit obytňák.

VÁNOCE PLNÉ KLIDU A VOLNA

Vánoce jsou na státní svátky nejbohatší, většina lidí je navíc ráda propojuje s Novým rokem. Pokud plánujete vycestovat na hory do vzdálenějších destinací, vyčleňte si na to dostatek času. Začněte již 19. prosince a užijte si volna až do 3. ledna. Prosinec si tak vychutnáte s 16denním volnem, to už vypadá na pořádnou lyžovačku. A to nejlepší? Ubyde vám pouze 7 dní zákonné dovolené.

Jak si prodloužit dovolenou

DALŠÍ UŽITEČNÉ TERMÍNY 

Termíny školních prázdnin se budou hodit především rodičům, aby věděli, kdy mají se svými ratolestmi vyrazit na dovču, nebo pro ně sehnat hlídání. Užitečné budou ale i pro bezdětné, v období prázdnin se hustota provozu a obsazenost lyžařských středisek či koupališť rapidně zvyšuje. Těmto datům se tedy můžete i záměrně vyhnout.

Pololetní prázdniny      31. ledna 

Jarní prázdniny             dle města, viz níže

3.9. února 2020
Mladá Boleslav, Příbram, Tábor, Prachatice, Strakonice, Ústí nad Labem, Chomutov, Most, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, Olomouc, Šumperk, Opava a Jeseník.

10.16. února 2020
Benešov, Beroun, Rokycany, České Budějovice, Český Krumlov, Klatovy, Trutnov, Pardubice, Chrudim, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Prostějov a Ostrava-město.

17.23. února 2020
Praha 1 až 5, Blansko, Brno-město, Brno-venkov, Břeclav, Hodonín, Vyškov, Znojmo, Domažlice, Tachov, Louny a Karviná

24. února 1. března 2020
Praha 6 až 10, Cheb, Karlovy Vary, Sokolov, Nymburk, Jindřichův Hradec, Litoměřice, Děčín, Přerov a Frýdek-Místek.

2.8. března 2020
Kroměříž, Uherské Hradiště, Vsetín, Zlín, Praha-východ, Praha-západ, Mělník, Rakovník, Plzeň-město, Plzeň-sever, Plzeň-jih, Hradec Králové, Teplice a Nový Jičín.

9.15. března 2020
Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Liberec, Semily, Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Písek, Náchod a Bruntál.

Velikonoční prázdniny    9.13. dubna

Letní prázdniny                1. července 31. srpna

Podzimní prázdniny        28. října 1. listopadu

Zimní prázdniny               23. prosince 3. ledna

Ať už během volna plánujete vyrazit do přírody, do evropských metropolí nebo si chcete vyzkoušet cestování na divoko v obytném vozu, pro všechny varianty seženete na HoppyGo vůz podle vašich představ. Užívejte si rok 2020 na plno, přejeme vám spoustu cestovatelských zážitků!