HoppyGo představuje: Chytré řazení

Jistě už víte, že se snažíme naše služby i aplikace stále vylepšovat. Je pro nás důležité, aby vše fungovalo jak má a aby naši řidiči i majitelé aplikaci HoppyGo využívali často a rádi.  A tak jsme opět potrápili naše IT oddělení a připravili jsme pro ně zadání, které nebylo úplně lehké zpracovat. Vymysleli jsme totiž způsob, jak vylepšit vyhledávání vozů v aplikaci a zároveň pomoci stávajícím  majitelům k získání většího množství poptávek. Princip nové služby je úplně jednoduchý. Každý vůz dostane bodové skóre, které určí jak vysoko se bude ve vyhledávání zobrazovat. A díky tomu se i pro řidiče zvýší šance, že si skutečně půjčí vůz, který poptávají.

Chytré řazení na HoppyGo

Jak nová funkce funguje?

Vybrali jsme 4 parametry, které jsou podle nás při vyhledávání vozu nejdůležitější. Míru přijetí poptávek majitelem (30 % celkového skóre), průměrnou dobu odpovědi na novou poptávku (20 % celkového skóre), hodnocení (20 % celkového skóre) a lokalitu vozu (30 % celkového skóre). Každý parametr dostal váhu a zároveň bodové ohodnocení. A díky tomu je náš systém schopný určit, která auta nejlépe odpovídají vaší poptávce.

Co chytré řazení přinese majitelům?

Zejména šanci na zvýšení počtu poptávek. Pokud budou majitelé uvádět pravdivé údaje, sbírat hodnocení, poctivě vyplňovat kalendář dostupnosti a nebudou zbytečně odmítat poptávky, získají vysoký počet bodů a tím pádem se jejich vůz bude zobrazovat vysoko ve vyhledávání. Chytré řazení ale pomůže i majitelům, kteří svůj vůz do aplikace HoppyGo teprve přidali. Na začátek od nás jako bonus dostane vysoké bodové ohodnocení, jakmile ale odmítne první poptávku, začne se ve vyhledávání propadat hluboko dolů.

Co chytré řazení přinese řidičům?

Zejména vyšší pravděpodobnost, že získá vůz, který skutečně potřebuje a od majitele, který je spolehlivý. Chytré řazení totiž zohledňuje i lokaci, ve které se vůz nachází. Čím přesnější adresu do vyhledávání zadáte, tím vyšší je pravděpodobnost, rezervovat vůz v co nejmenší možné vzdálenosti od vaší lokace.