Elektromobily na HoppyGo

Elektromobily na HoppyGo

Chcete si užít zrychlení při odjezdu ze semaforu a okamžitou odezvu pedálu „plynu“? Nebo zkrátka jezdit v naprosté tichosti, bezemisně a s minimálními náklady? Možná nechcete řešit parkovací zóny v Praze? Potom si můžete půjčit jeden z elektromobilů na platformě HoppyGo.

Platforma HoppyGo disponuje více než 1800 vozy nejrůznějších kategorií. Zde patří i kategorie čistých elektromobilů, které v současné chvíli čítá téměř 30 různých vozů a rychle roste. V tomto článku vám pár z nich představíme.

Škoda Enyaq iV

První plně elektrický rodinný vůz z dílny mladoboleslavské Škody zkrátka na tomto seznamu musí být. Jde o revoluční model pro tuzemskou automobilku a bezesporu budeme vídat Enyaq iV na našich silnicích často.

Ve verzi 80 ujede tento Enyaq iV až 535 kilometrů na jedno nabití. Dlouhé výlety s celou rodinou tak nebudou vůbec žádný problém. S možností rychlodobíjení zvládnete potom dodat dostatek šťávy i při kratší zastávce.

Enyaq iV má i čip pro bezplatné nabíjení v rámci sítě stanic PRE.

Tesla Model S

Kalifornského výrobce elektromobilů Tesla nelze ve výčtu elektromobilů nezmínit. Na platformě HoppyGo je v současné chvíli celkem 8 vozů od této automobilky. Je jenom správné tedy začít vozem, který uvedl elektromobilitu do mainstreamu a udělal z aut na elektřinu něco atraktivního.

Obecně platí, že bez ohledu na konkrétní verzi, Model S je opravdu rychlé auto. Některé ze silnějších verzí jsou vyloženými trhači asfaltu a zvládnou zrychlení z 0-100 pod 3 vteřiny. Tento rodinný sedan tak může na rovince zostudit i ty nejlepší supersporty.

Pokud si ale zrovna nechcete vyvolávat pocity nevolnosti, zapněte revolučního autopilota a užijte si ticho elektrického pohonu a nechte se jen vézt. Model S zvládne na jedno nabití až 600 kilometrů. Když vám dojde šťáva, můžete bezplatně vyzkoušet síť Tesla Superchargerů.

 

Škoda CITIGOe IV

Chcete se dostat do světa elektromobility dostupněji? Potom může být nejmenší Škodovka tou správnou volbou. CITIGO je především městské auto, ve své elektrické verzi vám bude přidat jako menší raketa.

Okamžitá reakce na „plynový“ pedál je doslova návyková. Tichá jízda s automatem naopak dodává auru klidu a pohody na palubě. Škoda zvládne na jedno nabití zhruba 250 kilometrů a díky rychlonabíjení je možné baterie dobít z 0% do 80% během jedné hodiny. Vůz disponuje bohatou výbavou, mimo zmíněnou automatickou převodovku má vyhřívaná sedadla a přední sklo, tempomat nebo parkovací senzory.

 

Renault Zoe

Dalším zástupcem dostupné elektromobility je Renault Zoe. Tento elektrický hatchback se hodí také kamkoliv. Dojezd totiž činí až 370 kilometrů (podle stylu jízdy) a pohodlně se do něj vejdou 4 pasažéři. 

Stejně jako ostatní elektrické vozy, vyniká naprostou tichostí, mrštností a minimálními provozními náklady. V Praze navíc nemusíte řešit zóny parkování (to ale platí pro všechny vozy s EL na SPZ).

 

Tesla Model 3

Ano, Tesla už v tomto příspěvku zazněla, myslíme si ale, že i nejmenší vůz výrobce si zaslouží zmínku. Jde totiž o relativně dostupný, avšak všestranný elektromobil, který již dnes směle konkuruje autům vyšší střední třídy.

Disponuje velkým kufrem (vlastně má dva, jeden na předku vozu), místem pro 5 pasažérů, dojezdem kolem 500 kilometrů, omračujícím výkonem a také revoluční funkcí autopilota.

Pokud máte zájem o největší Model X, i ten je k dispozici na platformě HoppyGo. Mrkněte na ni zde.

 

BMW i8

Tady se musíme přiznat, že porušujeme naše kritérium na strikní elektromobily. Věříme ale, že nám prominete. Plug-in hybridní BMW i8 totiž za zmínku stojí. Toto sportovní kupé kombinuje zážehový tříválec o objemu 1,5 l naladěný na 231 koní s elektromotory na obou nápravách. Výsledný výkon této soustavy dosahuje přes 360 koní, což stačí zrychlení z 0 – 100 km/h za 4,4 sekundy a současně průměrné spotřeby kolem 3 l/100 km. 

Pokud jste ještě neokusili jízdu v ryze sportovním voze, tohle by mohla být ideální vstupní brána do světa rychlých vozů a nezapomenutelná zkušenost. 

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1900 vozů veškerých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.

Sdílejte tento článek na: