Jak v roce 2021 autem

Autem do Chorvatska v roce 2021

Cíl: Chorvatsko! Jak se letos dostat k Jadranu a úspěšně zvládnout nástrahy restrikcí spojené s covid-19, drahých dálničních známek či mýtného za rakouské tunely a chorvatské silnice? Odpovědi na všechny tyto otázky jsme si pro vás připravili zde v článku.

Aktualizace 19. července 2021

Chorvatsko – covid restrikce 2021

Začneme tím nejdůležitějším – covid restrikce. Bez ohledu na to, jestli se chcete dostat do Chorvatska letos autem, vlakem, autobusem nebo letecky, musíte splňovat místní covid podmínky pro vstup. Od 1. července 2021 se mění podmínky pro vstup českých občanů do Chorvatska.

Očkované osoby musí doložit:

  • Potvrzení o očkování oběma dávkami vakcíny používané v EU (Astra Zeneca, Pfizer, Moderna, Gamaleya, Sinopharm) ne starší 210 dní. 
  • Nebo potvrzení o očkování první dávkou vakcíny Pfizer, Moderna nebo Gamaleya, s tím, že od očkování musí uběhnout 22 dnů (14 dnů v případě Johnson & Johnson), ale ne více jak 42 dnů.
  • Nebo potvrzení o očkování první dávkou vakcíny AstraZeneca, s tím, že od očkování musí uběhnout 22 dnů ale ne více jak 84 dnů.

 Testované osoby musí doložit:

  • Negativní výsledek PCR testu (ne starší 72 hodin od odběru do příjezdu na chorvatské hranice).
  • Nebo negativní výsledek antigenního testu (ne starší 48 hodin od odběru do příjezdu na chorvatské hranice). 
Děti do 12 let mohou vstoupit na území Chorvatska bez testu či očkování v případě, že jsou doprovázeny rodiči či opatrovníky, kteří splnili výše uvedené podmínky. Další informace najdete zde.
 
Doporučujeme před příjezdem vyplnit formulář Enter Croatia, který je dostupný i v české mutaci.
 
Negativní test, registrace či potvrzení o očkování či prodělání Covid-19 není třeba pro tranzit přes Slovinsko, Rakousko, Slovensko či Maďarsko.

Autem do Chorvatska

Jak se vyhnout kolonám, kde zaplatit za dálniční známky (a vyhnout se drahým slovinským dálnicím) a jak se vyhnout drahým mýtům?

Trasa přes Vídeň a Zagreb

Pravděpodobně nejfrekventovanější cesta k Jadranu vede přes Graz a Zagreb. Trasa se vyhýbá tunelům v Rakousku se speciálním mýtem. Je třeba se mít ale na pozoru a čas odjezdu naplánovat tak, abyste se vyhnuli velkým městům v době dopravních špiček.

Při volbě této trasy je možné se vyhnout drahým slovinským dálnicím (15€ za 7 dnů, 30€ na měsíc). Podrobný návod můžete najít zde.

Při cestě do Zadaru zaplatíte zhruba 550 Kč za mýtné na hlavních chorvatských komunikacích, zatímco cesta až do Dubrovníku vyjde na cca. 1 000 Kč

Trasa přes Salzburg a Lublaň

Další možnou volbou je cesta z Prahy přes České Budějovice, Salzburg a Lublaň. Pokud máte namířeno na Istrii, toto bude pravděpodobně trasa, kterou zvolíte. Obzvlášť rakouská část cesty je opravdu malebná a za dobrého počasí můžete před Salzburgem zastavit na koupaní u jezera Mondsee. 

Nepříjemnou nástrahou jsou ale dva tunely, resp. jejich mýtné. Za průjezd Katschberg tunelem je nutné zaplatit 12.50 € a 7.60 € za Karavanke. Snažit se vyhnout slovinské dálnici v tomto případě nedává smysl.

Při trase do Puly zaplatíte zhruba 160 Kč za chorvatské mýto.

Trasa přes Slovensko a Maďarsko

Alternativou k cestě přes Rakousko je slovensko-maďarská trasa. Nespornou výhodou je skutečnost, že se vyhnete Vídni a potenciálním kolonám. Budete samozřejmě muset koupit dálniční známky pro obě země (v obou případech online, odkazy najdete v tabulce níže). U známek s delší platností vychází tato trasa finančně nejlépe.

Dálniční známky na cestě do Chorvatska

Pokud trasu na Jadran nepojmete vyloženě výletnickým stylem, pojedete po dálnici. Níže si ukážeme rozpad cen jednotlivých známek v ČR, Rakousku, Slovinsku, ale i Slovensku nebo Maďarsku. A současně si řekneme, jestli je možné známky koupit online.
Platnost / Pořízení Rakousko Slovinsko Maďarsko Slovensko
10 dní
9.50 €
15 € (platnost 7 dní)
265 Kč
10 €
30 dní
27.80 € (platnost 2 měsíce)
30 €
360 Kč
14 €
Pořízení elektronicky
Ano
Ne
Ano
Ano

Poplatky za tunely v Rakousku

Poplatky za tunely v Rakousku se mohou opravdu prodražit. Na placené tunely nenarazíte při cestě přes Vídeň a Maribor, resp. při cestě přes Maďarsko

Naopak cestou přes Salzburg či Linz se jim nevyhnete. V případě trasy přes Salzburg vás čeká dvojice tunelů Katschberg a Karavanke. Celkově vás jedním směrem vyjdou na zhruba 20 € (500 Kč). Pokud zvolíte trasu přes Linz a Graz, také narazíte na dva zpoplatněné tunely – Bosbruck a Gleinmal. Průjezd jedním směrem vás bude stát 15.50 € (400 Kč).

Mýtné na chorvatské dálnici

Další položkou při cestování autem do Chorvatska je místní dálniční mýto. Na rozdíl od dálničních známek se cena odvíjí od vzdálenosti, kterou na tamních dálnicích urazíte. Při vjezdu na komunikaci si odeberete lístek, který následně při výjezdu odevzdáte na mýtné bráně a automaticky vám bude spočítán finální poplatek. Na branách se dá platit chorvatskými kunami, eury či platebními kartami.

Na chorvatském mýtu je možné ušetřit zhruba 22% s přístrojem ENC. Jedná se o bezkontaktní elektronický systém, který vám umožňují mýtnými bránami projet speciálními pruhy. Zakoupíte jej snadno na pobočkách chorvatské dálniční správy. Více se dozvíte zde.

Chorvatské mýto

 

Kde tankovat po cestě do Chorvatska

Pohonné hmoty jsou další na našem seznamu. ČR, Rakousko, Slovinsko, Slovensko i Maďarsko mají velmi srovnatelné ceny pohonných hmot. Naproti tomu Chorvatsko je suverénně nejdražší.

Ceny u samotných čerpacích stanic se ale mohou měnit. Doporučujeme si stáhnout aplikace Waze, které vám usnadní navigaci a současně pomůže najít nejlevnější místa na dotankování. 

Elektromobilem do Chorvatska

Nevěřte internetovým diskutérům, cesta elektromobilem i do Chorvatska už dnes není žádné drama. Cesta z České republiky až na Jadran je lemována dobíjecími stanice i s velmi vysokými výkony. 

V případě dobíjecí sítě Tesla jsou stanice rozmístěny na všech hlavních komunikacích až do Dubrovníku, včetně větších chorvatských ostrovů.

A pokud nejedete Teslou, jiných možností je mnoho. Například síť rychlých dobíjecích stanic Ionity vás bez problému dostane až do Chorvatska. Zde nabídka tohoto dodavatele řídne a ke slovu se tak často dostanou místní nabíječky o výkonech 22 KW – 50 KW. Jejich podrobnou mapu najdete zde.

Peugeot e-2008

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1900 vozů veškerých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.

Sdílejte tento článek na: