Ako najlepšie nafotiť auto

Fotky predávajú. Vodiči totiž často vyberajú vozidlo podľa vzhľadu. A čo si budeme hovoriť, s tmavou rozmazanou fotografiou špinavého auta nikoho príliš neohúrite. Dajte si preto na fotografiách záležať. Nemusíte hneď zháňať zrkadlovku, stačiť vám bude váš chytrý telefón.

1. AUTO UMYTE

Pred fotením auto dôkladne umyte a vyčistite interiér. Zamerajte sa aj na detaily ako kľučky a tlačidlá na sťahovanie okien, na nich je znečistenie veľmi vidieť. Starostlivosť sa oplatí!

2. VYFOŤTE AUTO CELÉ

Do profilu vášho automobilu môžete nahrať 8 fotografií. Zaberte ho preto z viacerých uhlov a nezabudnite na interiér. Exteriér automobilu zachyťte zo 4 uhlov.

UHOL 1 – ÚVODNA FOTKA

Fotografiu z tohto uhla použite ako úvodnú. Dajte si na nej naozaj záležať, používatelia ju uvidia vo výpise ponúkaných vozidiel.

Náš tip: Vytočte ľahko predné kolesá tak, aby vynikli disky.

ÚHOL 2

ÚHOL 3

ÚHOL 4

PALUBNÁ DOSKA

Sadnite si doprostred zadných sedadiel a urobte záber od jedného A stĺpika k druhému.

SEDADLÁ

Ukážte používateľovi, ako vyzerajú sedadlá vo vašom vozidle. Pri týchto záberoch dbajte na ich čistotu.

KUFOR

V kufri nenechávajte žiadne predmety. Dávajte pozor, aby bol celý vstupný otvor vidieť. Vodidlom je tesnenie.

VÝBAVA

Ak má automobil špeciálnu výbavu, nezabudnite ju odfotiť. Táto fotografia môže mať zásadný vplyv na rozhodovanie používateľa, ktoré auto si nakoniec vyberie.

Náš tip: Nefoťte vozidlo zhora alebo z podhľadu. Pohybujte sa vo výške čelných svetiel.

3. POZOR NA POZADIE

Dávajte pozor na rušivé elementy v pozadí, ako sú značky či cudzie autá. Za autom by malo byť ideálne úplne čisté prostredie. Lokalitu si teda dopredu premyslite – hľadajte prázdne parkoviská či dostupné voľné plochy v prírode. Auto zaparkujte na rovine, nemalo by stáť z kopca.

Náš tip: Ak nemôžete nájsť vhodné prostredie, priblížte auto zoomom aparátu, tak aby vozidlo zaberalo asi 90% plochy fotografie. Stojte s odstupom zhruba 5 metrov od auta, aby ste sa vyhli efektu rybieho oka.

4. SVETLO

Foťte cez deň a využite prirodzené svetlo. Ideálne mäkké svetlo vzniká, keď je mierne pod mrakom. Pozor na tvrdé svetlo pri priamom slnku, všetky objekty potom hádžu ostré tiene. Najvhodnejší čas na fotenie je zlatá hodinka, teda hodina po východe slnka a hodina pred západom.

5. ĎALŠIE RADY

Pri fotení nemajte zapnuté hlavné svetlá auta, jemnejšie obrysové alebo denné LED svetlá vyzerajú oveľa lepšie a obraz až tak nepresvietia. Pohľad zozadu je naopak vždy lepší s rozsvietenými svetlami.

NECHAJTE TO NA FOTOGRAFA

Nedarí sa vám auto atraktívne nafotiť? Zabezpečíme vám nafotenie vášho automobilu profesionálnym fotografom. Postará sa o vhodnú lokalitu, nafotenie automobilu a selekciu a úpravu 8 fotiek. Táto služba stojí 30 €. V prípade záujmu kontaktujte Martina na čísle +420 775 850 276 alebo e-mailom na fleet@hoppygo.com.

Zdieľajte tento článok: